söndag 26 mars 2017

Körning och spralliga vårshettisar

      Hopp i galopp, det var i alla fall vad Primula sa under körpasset idag. Mamma drog igång en kurs för några veckor sedan, och idag var andra gången kuskarna fick köra. Kära mor höll sig på ridhusbotten medan jag assisterade kuskarna från kuskbocken.
     Arbetsamma fröken Serena drog igång dagen med dressyrövningar, köra program är förstås annorlunda mot att rida program, men det har också en hel del gemensamt. Vägarna, tempot och ekipaget som helhet bedöms, och det är inte så lätt att få raka vägar. Primula fick stå för precisionskörningen, och med tanke på hennes bekväma överskottsenergi var det nog bra. Hon skötte sig fint, det gjorde förstås Serena också, men Primula har inte riktigt samma välvilliga driv som Serena utan behöver diskuteras lite mer med. Det där med diskussionerna verkar vara något som går igen hos alla våra hästar, vi kanske är lite väl duktiga på att hjälpa dem bli självständiga.. Heh.
    Anyway. När de äldre tjejerna kört igenom precisionsbanan och övat på att hitta rätt punkt för att svänga, rätt sätt att sikta genom porten och bekvämt kunna hantera tempot, då fick den yngre tjejen köra. Hon tyckte dock att det räckte med att skritta igenom banan, och bestämde istället att jag skulle köra Primula i trav. Man lär även av att se på, så vi passade på att gasa lite, vilket Primula självklart tyckte var superroligt. Lite galopp, lite bock och några bakutsparkar, det märks att hon tycker om körningen! Det bästa var nog egentligen att det kändes som att vi faktiskt hade riktigt bra kommunikation, trots att hon är ur kondition försökte hon göra de svängar jag bad henne om och hon blev målsökande. Precis den känslan man vill ha, när ponnyn blir en målsökande raket som man siktar och skjuter med.

     Vi har diskuterat lite olika mål för hästarna, de dräktiga stona ska förstås vara mammalediga, men övriga har vi pratat lite om möjligheter med tävlingar. Freja är fortsatt fast i mjukgörande och balanserande arbete större delen av året, får vi ordning på oss kanske vi kan testa kvala igen till hösten, annars satsar vi på grönt kort och någon körtävling. Solid behöver mer muskler, men Trail at hand inom western är något vi har tänkt testa där. Myra ska köras in färdigt och börja med att öva på att åka bort, sedan satsar vi på kval för hennes del också. Kanske blir det trail at hand för henne också, det vore bra övning. Vi ska bara ta oss tid att åka till ridhuset också. Samma gäller för Ambellina, vi måste lösa lite licenser och ta oss ut på lite westerntävlingar.
    Med andra ord, jag får hålla tummarna för att jag får en anställning så fort som möjligt. Till hösten blir det som sagt studier, men vi får se vad jag gör fram till dess.

Tömkörningspass med Solid tidigare i veckan.

1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera