onsdag 18 januari 2017

Solida Solid

     Passar på att skriva lite medan motivationen håller i sig. Fick sällskap i stallet idag, och passade på att jobba vidare med Solids utbildning. Han är en sådan otrolig charmknutte, och grym när det kommer till nya utmaningar. Eftersom jag pratade rätt mycket med Felicia blev det ett litet extra träningsmoment för herrn, då vi i vanliga fall arbetar helt ensamma och jag har 100% fokus på honom. Det tog han dock med ro, och att vänta lite extra gjorde honom enbart lite otålig i stallet. Friendly game med sadel på för extra ljudeffekter, absolut inga problem. Med lite tur kommer jag åt hans "bakräddhet" på det här sättet också, vi får se nästa gång jag jobbar med svanskappa!
       Hoppa upp med fladdrig jacka var inga problem heller. Vi tar allt i många små steg så här i början, eftersom han inte kan så mycket vill jag hellre ta det lite för lugnt än pressa honom för fort. Jag börjar passen rutinmässigt, repeterar från gången innan för att ge honom en lugn start. Nu var det ett tag sedan vi var ute sist också, men han skötte sig verkligen jättebra. Hans nyfikenhet jobbar jag mycket med, eftersom han hemskt gärna undersöker nya saker väldigt noggrant uppmuntrar jag det, allt för att behålla det där optimistiska "Vad ska vi göra idag?". Just den inställningen är varför jag nio gånger av tio hellre arbetar med en ohanterad än en felhanterad häst. Den ohanterade hästen har helt enkelt inte varit med om så mycket, medan den felhanterade hästen kan bära omkring på väldigt många förutfattade meningar, det gör det direkt mer komplicerat att exempelvis göra hästen motiverad till arbete och nya kunskaper. Sedan finns det ju alltid undantag för allt, en häst som varit ohanterad "för länge" kan det vara mer jobb med än en häst som varit felhanterad en kortare period, exempelvis. Vad man sedan räknar som felhanterad, det är nog upp till var och en.
      Eftersom han tog det hela med sådan ro ("Nu har vi gjort det här en gång,  jag kan det här!" -Solid) och styrningen fungerade så bra, tog vi en kort promenad till brevlådan med mig på ryggen. Nästa gång testar vi med sidepullet istället, repgrimman ligger inte riktigt stilla som jag vill.

Tack till Felicia som hjälpte mig fånga några ögonblick!

Här ser jag att jag är lite ur balans, sedan slarvar jag som tusan med blicken!
Solid går emot trycket i repgrimman, vi är fortfarande på en nivå med väldigt 
tydliga hjälper och stooora eftergifter, allt för att göra det enkelt för honom.
Sedan var det förstås roligare att gå dit han ville, istället för i den riktning jag ville.

Här är jag mer centrerad, och Solid går inte emot trycket på 
samma sätt som vid den tidigare svängen. Blicken, blicken, blicken..

Från denna vinkel ser han lite krokig ut, men han har faktiskt fått 41 poäng.
Det fattas mest muskler, det kommer när vi har de tekniska bitarna på plats!

Liten, långsam gif, men här ser man att han rör sig!


På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar