söndag 15 januari 2017

Dammigt värre..

      Tittut! Myra som öppnar för det nya året. Vi kände att det var dags att försöka damma av den här sidan, för hos oss händer det grejer. Sedan jag skrev här sist har vi både fått tillökning och minskning i flocken, så jag gör väl i vanlig ordning en liten uppdatering över vilka hästar som bor hos oss och vad de pysslar med just nu, samt eventuella målsättningar för året. Beredda? Here we go!

Russen:

Solos Kaxiga Myra 
E: Tejas Pegasus 636
U: Solos Mysli 5691
     Myslis andra och sista avkomma, som i år blir hela tre år. Alltså ska allvaret dra igång på riktigt detta år, vi jobbar med inkörning som på grund av väglaget blivit lite ojämnt fördelad. Mer markarbete ska läggas in allteftersom, men vi satsar framförallt på att förfina tömkörningen och sätta damen i vagn, så vi med lite träning kan testa kvala för ponnytravet i år.

Solos Röros
E: Stig-Helmer 461
U: Solos Sigrid 279 (FI)
      Röros har några roller i dagsläget. Hon har en kommande mammaledighet framför sig, om allt går som det ska, då hon förra året spenderade sommaren tillsammans med våran alldeles egen hingst! Hon hjälper även till på ridlekiset när det behövs, och hon hjälper mig (Sara) med lördagslektionerna. Sedan rids hon även av kusinen, och nu har Bisse faktiskt kommit igång med att rida lite, ett år efter det senaste diskbrocket!

Båtares Freja 
E: Patron 566
U: Gervides Trund (rek.  1.48,9)
      Freja har haft diverse problem med det fysiska, som vi nu så smått har börjat på att bygga upp muskler inför. Träna på rätt sätt och kombinera med massage, arnica och stretching, så kommer det nog gå vägen! Markarbetet består framförallt av AR (Akademisk Ridkonst) för att hitta balans och bygga rätt muskler samt öka smidighet, kombinerat med tömkörning. Varmare dagar kommer vi även att köra kortare rundor.

Guldhagens Debbie
E: Allgunnens Yes 560
U: Farmens Calisi
    Debbie har fått sin mammaledighet i förtid, då även hon är dräktig med våran alldeles egna hingst. Hennes psykiska ohälsa börjar bli bättre, och vi har till och med lyckats få lite glada frispel när vi jobbat. Framöver blir det som sagt mer mammaledighet om allt går som det ska, och så jobbar vi vidare på att hitta motivation och glädje i samarbetet mellan henne och mig. Hon är även till salu.

Solid KL 699
E: Stans 622
U: Xtana 3377
      Här har vi avelshingsten, vår gyllene pärla. Han är född hos Stuteri KL i Björketorp och såldes till oss i juni förra året. Här får han sköta sitt jobb som hingst och vi har även börjat jobba med grundläggande markarbete för att stärka röstkommandon och vänja sig vid utrustning. Förra sommaren betäckte han tre ston, två av våra egna och en korsning mellan russ och arab, totalt har han nu betäckt sex ston under sina två år som godkänd hingst. Vi kommer satsa på körning först och främst, men han ska även ridas in när han vuxit till sig lite. Han är sutten på en gång i dagsläget. Tillgänglig för betäckning sommaren 2017!Shettisarna:

Solos Unika Primula
E: Dusol RS 370
U: Pensé RS 1928
     Primula satsar på en ny mammaledighet, då förra årets föl tyvärr inte levde mer än ett dygn. Hon är betäckt igen med Delicado af Jäboruder, och vi hoppas på ett färdigutvecklat och friskt föl i år! Utöver detta jobbar hon med ridlekiset och spridda körlektioner, ibland hoppar hon in på lördagslektionerna också.

Solos Qalazpuff
E: Smedens Remington RS 464
U: Mimmi 
     QP jobbar på med ridlekiset och att gå ner i vikt, då julmaten satt sig i omkretsen. Om tiden finns kommer vi jobba på mer med körningen och tömkörningen för att bredda hennes användningsområden. I grund och botten är hon en fantastisk arbetsponny, men vi har lite problem med att hon inte riktigt förstår vad hon ska göra när man kör. Hade hon varit några centimeter lägre hade vi letat en kusk till ponnytrav, men vi ska försöka komma igång med mer aktivt körtävlande i alla fall!

Smedens Serena
E: Smedens Remington RS 464
U: Gläntans Rosett RS 5407
      Serena är lånad från vår vän Anna, och hjälper till med ridlekiset för fulla muggar. Hon körs även lite, och med lite tur kanske vi kan köra några av shettisarna i par framöver! Serena är tävlad i par och även körd i fyrspann hos sin ägare, så körningen är hennes starka sida.

Solos Duff
E: Charlie RS 98
U: Solos Druva RS 2758
      Duff är pensionerad från allt vad verksamhet heter, och jobbar för tillfället stenhårt med att vara sällskap åt en arabvalack som var hit på besök i somras, samt lite markarbete och ridturer med deras lilla dotter.

Övriga:

 Ambellina
E: Rohara Bacara
U: Månflisa
    Denna fröken blir fyra år gammal i år, och tiden har bara flugit iväg. För ett år sedan började hennes allvar i livet och hon blev inriden, nu har vi hunnit med att vara på ridläger och för tillfället jobbar vi mest med att hitta en balanserad kommunikation, då hon klättrar i rang i flocken och således blir ganska störig att hantera. För hon är ju faktiskt störst, bäst och vackrast.. Framöver ska vi träna vidare inom western och även jobba med klassisk dressyr var min tanke. Eventuellt kanske vi startar i någon E-klass i western.

På gården står även M.B's Rebecca, Antons pålle. Hon jobbar på att hålla hullet och fortsatt vänskapsträning med Anton, det går framåt!Kommer eventuellt skriva lite mer inlägg om mitt tankesätt kring hästarna, blir nog mycket länkande och citerande till andra kunniga människor. Alltid roligt med ny kunskap!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar