onsdag 6 april 2016

Städa, rensa, sortera.

      Nu är jag lite less på allt flams med alla färger, så bloggen får vara lite plattare ett tag till jag hittar på någon vettig design. Återigen blir det lite ändring i sättet att skriva, då jag helt enkelt tappar motivationen för att skriva alls när jag vill ha med alla detaljer. Jag behöver träna på att fatta mig kort oavsett, vilket alla som läst något av mina tidigare inlägg förmodligen kan hålla med mig om!

   Så, vad har vi pysslat med senaste månaderna? Ridlekiset haltar på som vanligt, då mamma fortfarande är dålig och min hälsena kräver semester i tid och otid så blir tyvärr våra kära ridlekisbarn lidande. Under påsklovet hade vi lyckade aktiviteter tre av fem möjliga dagar, inte alls illa! Dag ett var det uteritt med fyra glada deltagare, dag två kom det tyvärr bara ett barn (tyvärr eftersom det som 9-åring förmodligen är roligare med en kompis) men hon verkade inte misstycka utan fick både köra och rida Primula. Dag tre hade vi fyra galna barn som verkade mycket nöjda när dagen var slut, första passet fick alla rida själva på ridbanan och andra passet tog vi en tur runt byn, en av våra kortare svängar.

     Jag tränar mina hästar så gått det går med hälsenan, ridlekiset och skolan att hålla koll på. Freja har gått kontinuerligt, 2-4 gånger per vecka. Mycket körning men jag varvar med kortare pass ridning också. Ridbanan är mer eller mindre ur funktion eftersom våren slagit till och smältande snö leder konstigt nog till vatten som mjukar upp åkern jättefint, med andra ord blir det lervälling om man försöker sig på att motionera någon ordentligt där. Vi ska kolla upp kvalmöjligheter för hennes del, hon börjar vara så pass musklad nu att hon inte längre slår sig i alla tempon, utan bara i mellantempot från ökning till avsaktning. Superskönt! Imorgon ska jag damma av lätta maratonvagnen så vi kan börja köra med den istället. QH-selar i all sin ära, men det sliter både på mig och ponnyn i längden p.g.a. icke ergonomisk vagn.

      Myra och Korp har fått återuppta lite träning igen. Promenader på vägen med sele i repgrimma med ledrep. Här tränar vi kommandon, trafik- och brevlåde/soptunnevana och placering. Båda två är otroligt följsamma och lättlärda, speciellt Korp är helt gudomlig att arbeta med. Myra ifrågasätter mer, sådär som dominanta flickor gör, så för henne blir det lite mer övertalning än med Korp som hemskt gärna gör allt jag säger. Håller även på att lära dem höger och vänster, så det blir intressant att se om det sätter sig senare.

     Ambellina har fått vila ett tag igen eftersom hon växer, men jag kommer rida henne sporadiskt framöver. Ska försöka hålla igång 1-3 dagar i veckan åtminstone. Fokus på markarbete då hon börjar bli lite ointresserad, vilket naturligtvis beror på mig. Så vi satsar på motivation och kommunikation där. Debbie gör framsteg för varje gång jag jobbar med henne, men samtidigt märker jag att hon har en väldigt närliggande gräns för hur mycket hon orkar med mentalt. Hon blir stressad inför nya saker, vilket är varför vi kör mycket på upprepning och bara lek. Hon ska ha roligt, det är huvudsaken. Dock måste jag banta henne, så förhoppningsvis kommer jag kunna ha henne på släp bakom Freja.

     Mammas hästar blir det tyvärr lite väl lite gjort med, men kusinen och Anton rider Röros någon gång i veckan. Får jag tid över jobbar jag absolut med henne, men dygnet har alldeles för få timmar. Mysli har tyvärr en eventuell fångkänning igen, som vi hoppas försvinner fort. Krisar det får Freja eller Röros hoppa in för henne på ridlekiset, men det återstår att se hur det utvecklas. QP har fått följa med mig och Freja på våra körturer då även hon behöver banta, otroligt lätt att ha på släp då det går att flytta henne smidigt med körpisken. Primula går naturligtvis i ridlekiset men får motion lite utanför detta då och då också. Uppskattas mycket av damen! Vi tror att hon är dräktig, men det blir helt enkelt något vi får se i juli.

   Imorgon händer det något spännande, men det skriver jag om när jag har tid nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar