söndag 17 april 2016

Sommaren i antågande

    Nedräkningen har börjat, åtta veckor kvar av gymnasiet. Vad jag ska sysselsätta mig med därefter har jag inte riktigt hunnit komma fram till ännu, först och främst ska jag försöka hitta ett jobb. Eventuellt söker jag utbildning som hovslagare. Oavsett vilket så är målet att ha så mycket tid som möjligt för hästarna och satsa på verksamheten, vilket då även innebär att jag kommer försöka utbilda mig för att kunna sprida kunskapen vidare. Framtiden är lite oviss, men det visar sig vad som händer.

     Statusen hos hästarna är positiv för majoriteten, med undantag från Myslis onda hovar och Debbies mentala ohälsa som vi försöker jobba vidare med. Jag testade att ta med henne som handhäst när jag red Ambellina häromdagen, men stressen tog överhanden och vi kom ungefär hundra meter från gården. När hon följt med ett steg till gick vi tillbaka och lämnade henne i hagen, Ambe var väl lite förvirrad men var riktigt nöjd med att få komma ut oavsett. Vi lekte lite med galoppfattningar och sidoförflyttningar, hon är så otroligt duktig den där vackra.

      Freja har fått steppa upp ett snäpp, nu jobbar vi med tyngre vagn på kortare rundor och kör med QH-rockarden enbart längre sträckor eller vid tilltänkta snabbjobb. Hon börjar se riktigt trevlig ut muskelmässigt, även om det är långt kvar till full kondition. Skygglappar och markarbete har hjälpt till att stärka hennes förtroende både till sig själv och mig, hennes flyktinstinkt visar sig alltså inte lika tydligt längre även de dagar hon är extra pigg.
     Primula ser rundare och rundare ut, precis framför bakbenen. Mini-Primula på gräddning, blir spännande att se vad som kommer ut - luft eller bäbis! Hon jobbar lördagar utöver ridlekiset och lär upp en riktigt duktig flicka som kommer ta ponnytravlicens i framtiden, henne håller vi tummarna för. Nästa lördag ska dock Freja få hoppa in, lite mer utmaning och annan känsla i tömmarna.

    Anton och Rebecca jobbar med kontakt och att helt enkelt bara bli kompisar. Vi har rätt snabbt insett att hon är lite osäkrare med honom, mest troligt för att han är kille och för att han är lite mer osäker. Mängdträning för båda två helt enkelt. Respekt ger hon väldigt mycket av, det är förtroendet och tilliten som fattas, men hon är ändå villig att försöka och det uppskattas väldigt mycket. Tyvärr har Korp blivit något av en diktator i hagen, vilket gör att han är väldigt i vägen när Rebecca ska få uppmärksamhet. Det blir nog bra sedan när flocken möbleras om igen, då Korp inte längre kommer vara högst i rang utan får lära sig lite vett och reson. Rebecca har i alla fall landat i rutinerna och har inga problem att komma fram när hästarna ska gå in för kvällen, hon ligger och sover i stallet och det är alltid ett gott tecken!

      Till sommaren blir det en hel del läger, ett är redan fullbokat och vi har anmälda i två till. Ser ljust ut! Och Maj blir en intressant månad, vi får bara hålla tummarna för att värmen är närvarande och torkar upp så sommarhagarna blir brukliga fort nog.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar