söndag 3 januari 2016

Sontag

       Idag blev det lite bättre med sömnen även om dygnet är hyfsat åt fel håll fortfarande. Uppstigning strax efter 11 och frukost innan jag hoppade i massa kläder och hämtade in Korp, stona var utom synhåll men kom upp lagom till jag och Korp hade lekt färdigt.
      Korp har hunnit växa mentalt sedan vi arbetade sist och hormonerna har tagit över ännu mer. I stallet har han fortfarande alla hovar i backen och vet vad det handlar om, ställer frågor och funderar på vad och varför allt är och händer. Tömkörningsgjorden var ju lite konstig förstås, men när jag hade förklarat och han hade fått klämma å känna på den så var det inga bekymmer sedan. Att jag spände fast den runt magen brydde han sig inte det minsta om, satte bara fast den först och spände sedan åt den lite mer när vi kom ut till korallen. I utomhuset är herrn lite mer ofokuserad på mig eftersom allt runtomkring är mycket mer spännande och viktigt. Han ska hålla koll på var stona är, var Duff är, vilka som befinner sig på HANS gård och-.. Hoppsan, det var visst mig han skulle lyssna på.
       Vi hade vissa diskussioner om det där. Vissa var väldigt förolämpade när jag inte tillät att han skulle markera revir med sitt bajs och stå stilla när jag nyss bett honom att gå framåt, så ja, vi har lite att arbeta med här men han är inte korkad. Bara lite uppkäftig och full av hormoner!

      Sedan blev det en obligatorisk söndagsridtur med kusinen, som red QP i vanlig ordning. Mamma red Röros och jag red Debbie, som var nöjd med att jag red barbacka OCH att hon slapp ha någon hängandes på sidan. Vi red runt byn eftersom det var lite kyligt och blåsigt ute, men det gjorde hästarna gott och alla var lite trötta efter ridturen. Jobbade med ställningar, öppna och sluta antar jag, och fokuserade på att sitta rätt enligt tänket i länken jag lade in i gårdagens inlägg. Röros var lugnare idag än sist och gav med sig så hon faktiskt skrittade efter att ha taktat en längre sträcka. Får se vad vi gör imorgon, hade någon idé om att tömköra QP och Freja måste arbeta också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar