lördag 23 januari 2016

Praktik!

Jag kommer försvinna iväg på praktik under tre veckor, till storstan, vilket innebär att mina stackars kompisar ute i hagen får vila ännu mer. Blir nog ingen märkbar skillnad då de ändå vilat nog så mycket nu, på grund av kylan. Självklart blir det varmare under veckorna jag är borta, när ska det annars bli varmare? Förhoppningsvis är det trevligt väder när jag kommer hem igen, så vi kan sätta igång med tränandet ordentligt. Ska man tävla så måste man träna!

     Förra söndagen var vi faktiskt ut en sväng med hästarna, mamma och kusinen red Röros och QP medan jag red Ambellina. Bettlöst och barbacka var väl lite överdrivet sådär när man ska rida på den oinridna tre-åringen, men det fungerade bra utan några missöden. Hon är lyhörd men sprättig, har en känsla av att vi kommer befinna oss mycket ovan marken under de kommande åren! Vi fann oss på bakbenen en gång under ridturen, men har man stora åkermarker, massvis med fluffsnö och en alldeles för långsam russdam framför näsan måste man väl få visa sitt missnöje. Det här var ju skitroligt, när ska vi galoppera?! Vi skrittade i alla fall två varv runt åkrarna, sedan fick de äldre damerna fortsätta ett varv i trav själva medan jag och Ambe promenerade hem. Eftersom hon är så pass högenergi ville jag inte möta några bilar på det viset vi var, utan klev av och gick före när vi kom upp till vägen igen. Det är visserligen bara 100-200 meter väg att gå mellan gårdarna, men med min vanliga tur brukar man hinna möta flertalet bilar eller lastbilar på den lilla biten. Att gå ifrån de andra var absolut inga bekymmer, vi hade lite kontaktmissar inne i stallet då hon inte hängde med i att jag ville slå ut isen ur hovarna på henne för att undvika några missöden. Sedan stod och snällt, helt löst på stallgången. Hon är sjukt duktig! Älskar hennes positiva inställning till allt också, ibland blir det dock lite ofokuserat och frånvarande, det ska vi lösa innan det blir ett problem på riktigt.

    Förmodligen kommer ju hästarna motioneras även om jag är borta, men då av min mor, kusin och pojkvän. Den som är nyfiken får hålla koll på facebook-sidan där det är flest uppdateringar! Har bett mamma köra Freja och gärna ha med henne på ridlekiset om hon inte är för pigg, så med lite tur får hon komma ut några gånger i alla fall. Debbie och Ambellina får ju vila rakt av, såklart. De ska bara verkas och skos.

Så ja, nu ska jag steka pannkakor och återgå till mitt tetris av resväska och packning! Stallkläder den här tiden på året tar väldigt stor plats, har jag märkt,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar