lördag 2 januari 2016

Maskrosor

     Har man vänt på dygnet får man skylla sig själv när man inte hinner ta vara på de ljusa timmarna på dygnet. Uppstigning efter 12:30 någon gång, frukost och tränstvätt innan jag spatserade ut till hagen och plockade in Debbie. Ja, först lekte jag med Myra förstås, vilket har blivit obligatoriskt för att få gå ner hela vägen utan att hon följer efter och ser förorättad ut. Jag klagar dock inte, det är alltid trevligt med en häst som vill uppehålla en god relation till människorna!
    Debbie kom fram och ville förstås ha godis, men hon hälsade faktiskt också, gott tecken! Jag ger henne en godis genom nosdelen av grimman, allt för att hon ska koppla grimmor med positiva saker. I stallet var hon förstås omåttligt stressad och bajsade 4-5 gånger innan vi gick till korallen, men det är ingenting ovanligt och hon var faktiskt lugnare än hon kan vara. I korallen blev hon den där drömhästen igen, dansade runt som en drottning och gjorde allt jag bad om. Hon förstår vad jag vill utan att jag säger något, så vi jobbade lite kontakt i början och sedan form och tempo. Övergångar skritt och trav, form och tempo, övergångar trav och galopp och sedan hålla igång galoppen ett helt varv och övergå till arbetande jogg. Sjukt duktig och idag fungerade galopperna lite bättre även om hon rusade i traven till en början, sedan började hon lyssna på vad jag sa istället för vad jag tänkte igen så då rullade det på jättefint.

    Imorgon ska jag stiga upp tidigare, eftersom jag förhoppningsvis somnar tidigare än efter tre, och försöka ta mig ut med unghästarna. Myra ska få testa träns och Korp ska få testa tömkörningsgjorden, nu bör han vara så pass rund att lilla gjorden passar..

Ja, och här är en länk till alla er som är kunniga i det engelska språket och rider/ska börja rida.
http://www.successful-horse-training-and-care.com/secure-seat.html 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar