tisdag 29 december 2015

Ambellina

      Min plan att rida Freja en kort sväng försvann i hög fart när jag öppnade grinden och Freja vände på en femöring för att på snabbaste sätt transportera sig så långt bort från mig som möjligt. Jag ignorerade henne här och tog istället in Ambellina, som ändå måste in för att åtminstone tvätta sitt sår. Såret såg okej ut, lite varigt är det fortfarande men inte alls så illa som det har varit. Hon visar ingen hälta eller stelhet heller, så jag tömkörde henne en sväng i korallen!
     Lättare att jobba henne i korallen än på ridbanan då spåret böjer henne åt mig, lättare för mig att lära mig jobba henne rätt och få henne i form. Vi fjantade mest runt idag, vi har ju faktiskt inte jobbat med något sedan sist jag lekte med presenningen. Inte riktigt vågat utsätta hennes ben för så mycket p.g.a hovarna och nu såret på hasen, men det börjar bli bra med allt så nu kanske det går att jobba lite. Lite form, igångsättningar och eftergifter, trampa på framåt. Mycket basics, sedan kopplade jag av tömmarna och lät henne dansa. Glad och flashig, väldigt nöjd! Några bocksprång blev det, lite glädjeblås.
      När jag släppt ut henne gick jag ut igen för att se om jag kunde göra något med Debbie eller Freja. Myra hakade på nästan direkt, Debbie och Freja var på väg ner mot balen igen nu när Ambellina var utsläppt. Strax innan balen stannade Freja och Debbie uppe i skogsbrynet och skrubbade lite på varandra, eftersom de visade tendenser till att gå sin väg så fort jag gick åt deras håll så ignorerade jag dem och klappade mycket på Myra istället. Debbie kom snart fram för att kolla om jag hade godis, men så fort jag försökte klappa henne gick hon undan så jag lät henne komma fram och gick sedan ifrån henne när hon hade fokus på mig. Eftergift liksom, lite friendlygame eftersom jag hade grimskaft (ledrep) i ena handen under tiden. Kommer man utan rep är hon kelig men har jag rep så vill hon inte vara nära för det betyder arbete, typ.
      Freja fick jag söka mer kontakt med, stannade en bit ifrån men då kom hon faktiskt fram, fick klappa och sådant, hon gick dock iväg när jag sa ifrån åt Myra (som stod och drog i en av flärparna på overallen). Jag nöjde mig där, inser nu så här i efterhand att jag egentligen borde ha sökt kontakt med Freja igen och sedan gått, men gjort är gjort.

     Istället för att motionera någon mer så smörjde jag in Ambellinas träns, tömkörningsgjorden och tömmarna. Välbehövligt, tömmarna är i behov av utbyte då de är riktiga fjanttömmar, men de håller nog ett tag till trots några sprickor. Går alltid att laga om man ids men, de där tömmarna är verkligen inte mycket att hurra för. Kan återbruka dem till att dekorera något med istället!

    Vill ni se en video på min dansande flicka så finns det på våran facebook-sida, Stuteri Solo.
Ja och mamma har haft några barn på ridning idag, så shettisarna och Mysli har promenadridits en sväng, två för en av dem men osäker på vem som fick bära sista barnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar