torsdag 26 februari 2015

Vi lever!

Här händer det grejer, färre saker som dyker upp på bloggen bara. För några veckor sedan hade vi en 2-dagars praktikant som hjälpte mamma med att motionera hästarna. Tre hästar fick motioneras båda dagarna! Förra söndagen blev det ingen söndagstur eftersom QP skulle skos, då hon söndagen innan roade sig med att lämpa av sig skorna efter vägen. Samma vända passade även Anton på att ramla av för första gången! (Vi har fortfarande inte fått någon tårta dock..) Ingen större skada skedd, lite blåslagen på en höft och ont i en tumme, isen var visst hård. Och Mysli har fått börja vara med på ridlekiset, hon njuter i stora drag!


      Förra veckan kom det hit en shettiskille som går under smeknamnet Kompis! Detta charmtroll ska vi alltså köra in. Än så länge har mamma hunnit tömköra honom två gånger, det går hyfsat bra. Vi fick bygga om tränset lite. Han har lite svårt att förstå det där med att gå framåt, men det kommer det också! Hade varit bra om korallen inte var gömd bakom en tre meter hög snöhög så att man kunde använda den också, faktiskt.


      Förra fredagen fick Flisan leka snöplog, jag red henne barbacka i shettispojkarnas hage, tre varv åt vardera håll, för att de skulle ha någonstans att röra sig. Det är lite svårt för Duff och Kompis att ploga själva då snön är upp till en meter på sina ställen.. Mamma fölsäkrade staketet under tiden, Myra hoppade nämligen ut tre gånger på raken, snön har demolerat elbanden lite.      Sedan slängde vi in Primula och Ambellina i släpet och rullade iväg till ridhuset på skolan! Om man bortser från att Ambellina tvunget skulle kliva upp från sidan av rampen, stå med alla hovar på rampen, vända sig om och sedan gå in släpet.. så gick det alldeles utmärkt att lasta. Hon trampade runt lite i början men sedan gick det bra att åka! Primula är definitivt åkvan och lugn i släpet, så hon hade gott sällskap. Allt som allt tog Ambe det med ro att åka bort, såg sig omkring och stod sedan snällt vid släpet. Inga problem att byta till repgrimma och huvudlag. Mamma tömkörde Primula, mycket voltarbete och rakställning på böjt spår. Ambellina promenerade jag mest omkring med, tömkörde en liten stund, vilket kunde ha gått bättre. Många konstiga saker att titta på, speciellt speglarna var hon mycket fundersam över. Vad som chockade henne mest var dock när det kom in stor, mörk häst med bred bläs genom dörren till ridhuset. Ambes minspel är helt fantastiskt, hon såg först överlycklig ut, sedan förvirrad, sedan bara förstummad. Hon gnäggade naturligtvis, förmodligen trodde hon, under några sekunder, att det var Flisan som kom in genom dörren. När hon sedan insåg att det var en helt främmande häst visste hon dock inte riktigt vad hon skulle göra, hon gjorde som hon brukar när hon är osäker, ställde sig aningen närmare mig.


      Idag har i alla fall QP och Röros motionerats eftersom kusinen är här. Jag har åtminstone lyckats gå ut och klappa på hästarna litet, yay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar