tisdag 6 januari 2015

Snöpuls

     Idag roade vi oss med att fara ut på en kortare tur med Röros, Freja och Debbie. (Fick för övrigt skriva om den meningen fyra gånger, nytt tangentbord: Ja tack!) Eftersom jag skulle rida Freja barbacka ville Anton prova rida Debbie barbacka, mamma red naturligtvis Röros med sadel eftersom hennes rygg inte håller för att rida barbacka längre. Samtliga hästar var mycket pigga efter så mycket vila och ville helst rusa i 200km/h istället för att skritta som vi gjorde. Vi red in mot skogen och ut på åkrarna där halva flocken betade i somras. Mamma hade tänkt göra en grind i den bortre hagen så att man kan rida igenom där och hade därför med sig en avbitartång för att klippa upp staketet, sätta dit handtag och sådant får vi göra till sommaren, nu går det i alla fall att ta sig igenom! På åkrarna var det 20-40 cm snö för hästarna att trampa i, trots att vi bara red fram och tillbaka och bara travade en liten bit blev de rätt varma! Bra styrketräning, nu får det gärna komma några centimeter till bara.
Bild från November -14
      Första biten vi travade hade Anton inte riktigt hunnit samla ihop tyglarna och försökte således hålla i sig med en hand och bromsa med den andra, men alldeles för långa tyglar. Slutresultatet blev en rusande Debbie som inte alls förstod vad Anton ville, men han satt i alla fall kvar! Freja är förövrigt ingen höjdare att rida barbacka på, visserligen mer att hålla i sig i än förra året, men hennes ryggrad är något obekväm.. Mer ryggmuskler så blir nog det bra också, det vill säga mer tömkörning, dressyr, galoppjobb, klättrande.. Röros var visserligen också pigg, men väluppfostrad som hon är lyssnade hon snällt på mamma, det märks att hon landat lite efter mammaledigheten.

      Medan vi var ute och red fick Duff komma in och äta lite kraftfoder och hö eftersom han är lite väl smal, s.k. perfekt hull som om det blir kallt igen inte riktigt räcker för att herrn ska hålla värmen. Han äter ju inte så överdrivet fort och var inte klar ens när vi hade släppt ut de andra hästarna utan fick stå ett tag till.
Bild från November -14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar