torsdag 1 januari 2015

Happy new year~

Då var det ett nytt år då. Under året som gått har vi fått tillökningar och minskningar i flocken, lärt oss nya saker och lagt en bra grund för 2015, året då vi satsar! Drar en liten halv-klassiker, åtminstone för mig som skriver är detta något återkommande.

Mål för i år!

      I dagsläget har vi tre hästar under kategorin: Vidareutbilda och sälja.

     Spekulanterna som var hit för att kolla på Flisan innan vi åkte ner i till Enköping har tackat nej, vilket lämnar oss öppna för nya förslag. Blir hon inte såld kan det hända att jag skrapar ihop nog med pengar för att betäcka henne då hon trivdes riktigt bra med att vara mamma. Samtidigt ska jag fortsätta hennes utbildning till ridstjärna och kommer satsa på att hon ska vara musklad till hösten samt att hon ska må psykiskt bättre och ha en bättre förståelse för lärdom! Sedan får vi se hur långt vi kommer med ridningen, men mest troligt kommer hon åtminstone att kunna gå undan för skänklar och vara tryggare i ridningen i allmänhet.

      Röros ska ev. betäckas beroende på om vi tar hem någon hingst eller inte. I övrigt ska hon arbetas mer från marken så att hon bli mer jämnstark då jag upptäckte häromdagen att hon är väldigt ojämnt musklad. Fler turer till ridhuset samt jobba i corallen så går nog det att lösa, det skadar inte att jobba NH med henne också för den delen. Tror snarare att det kan vara väldigt bra för henne att få tänka lite mer! På så sätt kan vi komma över en hel del av hennes problem.

      Korp ska fortsätta vara unghäst, äta och växa. Lite mer NH och promenerande blir det, tömkörning och ev. inkörning om han är kvar till hösten. Förhoppningsvis hittar vi en bra ägare åt honom snart så han får komma ut och vara verksam!

Sedan har vi damerna som är redo för diverse tävlingsbanor!

Guldhagens Debbie
      Debbie ska träna bort lite fläsk, bygga nya muskler, jobbas i korallen så vi får bukt med det psykologiska och emotionella som just nu sätter käppar i hjulen. Åka bort oftare, både till travbanan i Vitsand och till ridhuset! Mätintyg ska fixas också, sedan kanske vi även tar oss ut på någon western eller WE tävling. Med lite tur kanske vi kan göra ett nytt kval till hösten, blir det bättre med släpåkandet kan vi ta henne med när Freja ska tävla! Skulle även vilja ställa ut henne och få hennes exteriör bedömd för att lättare kunna hitta en passande hingst för senare betäckning. 


Båtares Freja
       Freja ska tränas, tränas, tränas lite till och sedan kör vi så det ryker på banorna. Tänker inte kräva några vinster av damen, underverk händer, men vi tar det i den takt som passar. Huvudsaken är att hon får upp självförtroende för sig själv och tilliten till mig under lopp. Mer markarbete på det så blir det nog skitbra, den här damen tror jag stenhårt på!

Hon är förövrigt världsmästare på selfies, eller hur?

Solos Qalazpuff
      Mätintyg ska vi fixa till att börja med, sedan får vi se om hon klarar måttet som A-ponny eller om hon prompt ska vara B-ponny. Beroende på hur det går kanske vi kan få ut henne i något lopp på travet, men till en början ska hon markarbetas och dressyrköras så vi får henne jämn i båda sidor och så att hon lär sig förstå bettet bättre. Mer NH även för hennes del då hon behöver lära sig att gå undan för tryck och förstå oss människor bättre! Får vi riktigt bra ordning på henne kanske hon får flytta till någon som vill satsa på körningen mer, men det återstår att se!

Och så de två tanterna som ska betäckas.

Solos Unika Primula
      Primula ska dels arbetas med och tränas så även hon blir mer jämn i sidorna. Lite NH för att få henne mer kontaktsökande, hon känns så lobotomerad i dagsläget.. Inte speciellt pratglad. Sedan ska hon åka iväg till Yttersta och träffa en väldigt tjusig liten isabellhingst! Hon är trots allt 11 år gammal i år, så det är på tiden att hon får yngla av sig lite. Vad vi gör av fölet får vi se efter att vi vet vad det blir och så vidare, men eventuellt blir det Primulas blivande parkompis.

Solos Mysli
       Allt beror på hur pass frisk Mysli blir, men fortsätter hon att bli bättre så som hon gör i dagsläget tänker vi betäcka henne igen. Blir hon å andra sidan sämre kommer hon med all säkerhet få vandra vidare dit där fång och ömma hovar inte existerar.


Sedan har vi då resten, pensionärer och småbarn.


Solos Duff
     Efter förra sommarens uppgörelser med Freja har Duff en väldigt stel has som tillsammans med hans i övrigt krokiga ben gör att han mest bara kan gå i hagen. Lekfarbror åt fölen får mest troligt bli hans sysselsättning för resten av livet, någon ponnyridning eller kortare körtur har han nog inget emot heller. Tömkörningsläromästare kanske kan bli en passande titel?

Ambellina
     Ambe ska förhoppningsvis köras in om jag lyckas gräva fram en vagn, hon kan eventuellt passa i QH rockarden, det har vi inte provat ännu. Mer tömkörning, mer NH och markarbete i allmänhet. Till hösten får vi se hur hon vuxit, möjligtvis går det att börja rida henne lite lätt då! Får erkänna att jag redan suttit på henne några gånger, någon minut i taget, utan problem alls. Hon går fram för tryck och stannar för tryck, med lite träning kommer hon nog funka att rida i halsring väldigt fort! Har någon halvdan plan på att åka iväg på Artic Arabians årliga ridläger om jag får råd med det.

Solos Kaxiga Myra
     Myra ska under sitt år som ettåring få lära sig mer om livet. Promenader, tömkörning och inkörning till hösten. Markarbete och NH träning står på schemat, kanske någon utställning tillsammans med någon av russtanterna.

Primula som fotobomb, bläsarna som fölfösare.

Och vad gäller mig borde jag ta tummen ur och skaffa grönt kort så jag kan tävla i annat än bara ponnytrav! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar