söndag 25 januari 2015

*Brrrr*

Idag har vi till slut varit ute med hästarna igen. -19 ute, biter fint i händer, kinder och tår trots bra klädsel! Lite mjölksyreträning i djupsnön blev det, Röros - mamma, Debbie - jag och QP - Terese. Det tog 20-30 minuter att få fatt i Debbie när vi skulle ta in hästarna, behöver verkligen lägga mer tid på det där. Jag har i alla fall till slut fått tag i en riktig Carrot Stick, något surt var det dock att samtidigt som den kom hem upptäckte mamma att ena av företagen hon är återförsäljare lagt till lite NH prylar i katalogen. Gissa vad det var för märke på sticken jag köpt? Precis samma företag som mamma är återförsäljare åt! Tji fick jag, men nu kan jag åtminstone recensera sticken personligen.
       So far har jag noterat att den är otroligt greppvänlig, välbalanserad med tyngd utan att bli för tung. Lina med flärp i änden som är lagom lång för det jag behöver den till. Dyr är den inte heller, kostar bara runt 200kr, finns i rött och blått. Har inte hunnit använda den med någon häst ännu, bara lekt lite för att kolla hur den kändes.

     När vi var ute mötte vi även grannarna på vägen tillbaka, fyra ekipage från andra sidan sjön med några skeptiska ridhästar. Små ponnyer är minsann farliga djur! I övrigt gick det dock bra under ridturen, Debbie var pigg och glad, stannade snällt när jag höll på att tappa balansen i djupsnön. Hästarnas rörelsemönster förändras så himla mycket p.g.a djupsnön, Debbie som redan har höga rörelser får enorma rörelser vilket gör att jag studsar som en gummiboll på ryggen. Röros var lika pigg som vanligt och tyckte det gick tungt bitvis, Terese och QP jobbade på i sitt eget tempo vilket verkade fungera riktigt bra. I somras red Terese och Tindra en del själva och försökte jobba med hästarna så de höll sig lugna, misstänker att det är vad Terese pysslar med nu också. Självklart är det bara bra, speciellt med tanke på hur hetsig QP kan bli annars när hon får springa!

     Nu blir det lite magdans, gitarr och en dusch innan jag stökar ihop mina saker och återvänder till sällskapet i stan. På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar