fredag 10 oktober 2014

Snö plus regn = slush from the heavens.

     Här regnar det, har snöat lite lätt också. Resultatet är en gård och två hagar som närmast liknar utomhusbassänger, sjöhagens namn har fått en helt ny betydelse. Inte mycket hästande för våran del, igår tog jag in och gav Ambellina mat men bestämde mig sedan för att bara släppa ut henne utan att göra något. Damen frös lite, hon har inte påbörjat vinterpälsen än, men det kändes överdrivet att lägga på ett täcke för det lilla när vi skulle köra en bal med ensilage till de hästarna senare. Har de mat så håller de värmen mycket bättre!

     Rastlös som jag blir när jag inte får anstränga mig fysiskt, bestämde jag mig dock för att lite snabbt ta in Röros och jobba henne i korallen. Barbacka med träns och pekpinne. Vi övade naturligtvis böjda spår, flyttade lite bogar och gick med lite olika böjningar. Hon har en tendens att böja sig åt fel håll när man flyttar henne i sidled, därför tog jag det från grunden och körde med "när jag tar här ska du ge efter", ledande tygeltag när vi stod stilla. Hon fattade snabbt vad jag menade och gick snart med på det även i skritt, när det funkade bra där gick vi över i trav. Där fungerade det hyfsat i hennes starka varv och mindre bra i det andra varvet, där hon har mest problem att böja halsen rätt. Hon liksom böjer halsen åt rätt håll men fortsätter gå med nacken lätt böjd åt andra hållet, så ställningen blir som ett svagt S istället för en jämn och fin kurva som det ska vara. Mest berodde detta på att hon tryckte in bogen, hon bytte aldrig "bogsida" utan tryckte samma bog åt samma håll i båda varven. Vi pysslade på med det till jag var nöjd, hon skötte sig riktigt bra och som vanligt förstod hon snabbt vad jag var ute efter. Hon är så himla smart!

    Imorn får vi se hur vädret ser ut, Anton är ute på äventyr, han kommer förmodligen vara jättepigg imorgon! Måste åtminstone kolla hur blött det blivit i hagen, Flisan ska stå på box om det blir för blött, helst Ambellina också. Inga fler hovsprickor, tack!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar