söndag 19 oktober 2014

16/10 Markarbete - QP

    När det var dags för QP, nyskodd med vinterskor och brodd, var min kära fotograf lite kall, så det blev bara ett fåtal bilder från ridbanan och inga från korallen. Fröken är ändå så fet just nu, så det gör nog inte så mycket.. Jag lovar, hon ser ut som ett mindre middagsbord bakifrån! Vi hade fått ner henne lite i vikt förut, men det gick över när de fick ensilage i hagen.. Mer motion helt enkelt!
     Det blev rätt mycket tid på bara ridbanan, det tant behöver öva mest på är ju helt enkelt att gå rakt, vara jämn på bettet, svänga till höger och inte rusa när saker blir jobbiga. Många svängar blev det, dels i mellan konerna och sedan även i L hindret som mamma lagt upp åt ridlekisbarnen. Efter ett par svängar mellan konerna kunde hon svänga riktigt, riktigt fint. Första vändan blev hon stressad, körde upp huvudet och tänkte rusa iväg, sådär som hon gör. Andra gången gick det bättre, väldigt stora svängar men hon tog ner huvudet och svängde istället för att hålla emot allt hon orkar. Tredje svängen gick ännu bättre, eleganta små svängar! Just med QP som stressar så lätt är jag jättenoga med att inte bli arg på, jag brukar undvika det överhuvudtaget eftersom allt ilskan gör är 1. Stressa hästen, 2. Skrämma hästen eller 3. Får hästen att tjura ihop och vägra sammarbeta (Debbie.). Mycket beröm och att hela tiden prata med hästen, QP, funkar åtminstone jättebra för mig när jag arbetar med mina hästar. Jag kör med samma grej med Freja, men hon är inte lika stresskänslig som QP.
     I korallen skötte sig QP riktigt bra! Hon gick i form i båda varven. Dock trycker hon in bogen i höger varv eftersom hon är svagare på den sidan och förmodligen alltid gått snett på det sättet, så där har vi något att nöta på. Hon släppte dock och gick ordentligt efter en stunds pillande och pushande mot den där bogen. Hon kunde även byta varv i trav, dvs svänga både åt vänster och höger utan att rusa eller tappa traven! Skitduktig liten tant.


Lite suddigt, svart häst i skumt ljus ogillas av kameran.

Bjussar på en extra bild från i augusti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar