tisdag 30 september 2014

Bloggaktivering, försök 732.

     Öh, ja, alltså. Det går verkligen superbra för mig att uppdatera på bloggen och sådant, right? Slänger in lite uppdatering och nya bilder om/på hästarna, så kanske jag kan börja med motionsinläggen därefter.

Solos Röros -07, e: Stig-Helmer 461 u: Solos Sigrid ue: Jucent 391

     Precis igångsatt igen efter att hon nu ynglat av sig. Under sommaren har hon presterat på premiering med 37 poäng (87778) och avelsvärdeklass G samt en massa gräsätande. Planen för hennes del är att säljas om en förnuftig köpare dyker upp då vi tänkt spara fölet! Vilket i sin tur betyder utbildning, utbildning och mer utbildning. Hon har landat mer i travandet nu och tar faktiskt i oftare och oftare nu, istället för att öva känguruskutt i stillastående galopp..

Röros efter söndagsturen förra helgen!

Och så en typical Röros, helst i kameran.

Solos Korp -14 e: Tejas Pegasus 636 u: Solos Röros ue: Stig-Helmer 461

     Nykläckt! Svart hingst som behagade förvåna med sin närvaro den femte juli. Väldigt trevlig liten herre som än så länge uppvisar många likheter med sin lilla mor. Dock inte full lika harig som hon var som föl, även om han nu är ganska harig. Förhoppningsvis har Poppes lugnare temperament vunnit över Röros lite mer stressade, men det återstår att se i framtiden!

Bild på Korp från Augusti!


Solos Mysli -99 e: Darius Roll 467 u: Mysan 2583 ue: Herman 266

     Trasig. Eftersom Mysli inte blivit riktigt bra efter att hennes ben havererat igen, fång, mest troligt har hon fått en mindre rotation på hovbenet på framhovarna. Just nu funkar allt förhållandevis bra, hon klämde ur sig sin fölunge och vi beslutade att hon får leva vidare till Myra klarar sig utan sin mamma. Efter det kommer Mysli dock få vandra vidare till obegränsat gröna ängar utan fång och ömmande hovar.

Solos Kaxiga Myra -14 e: Tejas Pegasus 636 u: Solos Mysli ue: Darius Roll 467

     Mammas en månad tidiga födelsedagspresent från Mysli och Poppe! Född den elfte juni, brun med stjärnämne precis som vi beställde. Lite mer tecken hade inte suttit fel, men hon är underbar i vilket fall, så vi överlever! Självklart ska hon stanna hos oss, då hon nu faktiskt är vårat enda Mysanbarn som bor hemma.


 Solos Unika Primula -04 e: Dusol RS 370 u: Pensé RS 1928 ue: Galax RS 138

     Primula knogar på som snäll barnponny i ridlekiset och körs för fulla muggar. Nästa år ska hon få träffa en stilig isabellfärgad lite kille att bekanta sig närmare med. Hon är ju faktiskt tio år gammal nu, så det är ju bäst att passa på innan hon blir -för- gammal. Sedan återstår att se om hon ärvt Sessans "Hej jag är dräktig fast det var jag visst inte alls." eller om hon har lättare att ta sig.. Vi har även hunnit med en utsällning under sommaren där Primula gick tvåa i ringen och erhöll 40 poäng!
Solos Qalazpuff -08 e: Smedens Remington RS 464 u: Mimmi ue: Gulle RS 227

      I stil med sin kära mor har QP blivit något rundlagd över sommaren, för lite motion helt enkelt. Vi jobbar vidare med att inte använda bettet som galge och att inte springa sin väg när saker blir knepiga. Hon är förövrigt himla duktig på att stanna på kommando, fick jag snabbt notera efter att ha trampat i tömmarna då hon rusade iväg på volten när jag tömkörde.. Ingen av oss gjorde sig illa dock! Hon rids minst en gång i veckan av lilla kusinen som inte är så liten längre och precis som Primula är hon snäll barnponny på ridlekiset också. Jag borde verkligen köra henne oftare.. Vi mätte henne, sådär jätteseriöst med vattenpass och tumstock, för ett tag sedan. Då var hon 109cm över havet, hon har alltså mest troligt blivit en väldigt liten b-ponny nu vilket innebär att om hon ska tävla i trav kan jag köra henne, positivt, men hon har startat nog mycket för att få tävla mot hästar som sprungit under 2.15.. 

Solos Duff -94 e: Charlie RS 98 u: Solos Druva RS 2758 ue: Galax RS 138

     Duff struttar runt på betet med tanterna och spöar småglin i form av Ambellina. Under sommaren har han lekt en hel del med Kilgannon, nästa sommar kommer han förmodligen få leka med Korp! Det händer att han får komma ut på ridlekiset när det är riktigt små barn, men tanterna sköter det mesta av det arbetet. I övrigt blir det förmodligen någon enstaka körtur för hans del, annars mest bara pyssel. Visserligen är 20 år ingen ålder på en häst, men han är opraktiskt liten, han är liksom lite långsam när man far ut med de andra hästarna.

Ambellina -13 e: Rohara Bacara ox u: Månflisa ue: Sjefen

      Ambellina växer och växer. I takt med att hon växer går staketet mer och mer sönder för varje gång hon bryter sig ut.. Tyvärr fick hon en dålig start på staket fronten och lärde sig snabbt att helt enkelt klampa igenom skiten. Vilket då innebär att vinterhagen lever ett osäkert liv så länge Ambellina befinner sig där. Förutom att växa under sommaren har vi även tränat lite grundträning såsom gå undan för tryck och leka lite i rundkorallen, ha på sig massa konstiga saker och stå lös i gången etc. Förhoppningsvis kommer vi börja tömköra henne snart, sedan fortsätter det därifrån!

 Månflisa -02 e: Sjefen u: Mångalen ue: Pålbest

     Flisan är fortfarande till salu och under sommaren har vi haft två spekulanter. Tyvärr tackade båda nej och hon är kvar ännu ett tag. Nu bestämde jag mig dock för att fortsätta uppdatera annonsen men blir hon inte såld så får hon gå kvar helt enkelt. Hon har gjort oerhörda framsteg under sommaren, samtidigt som vi fått börja om mer eller mindre pga framstegen. Skriver mer om det när jag arbetat med henne nästa gång, men kort sagt så har hon till slut kommit ut ur sin stressbubbla och har börjat kommunicera med mig. Hon kommer självmant fram i hagen och vill följa med in, ställer sig med mig i sin "bubbla" utan att jag placerar mig själv där. Detta har såklart gjort att markarbetet har blivit tio gånger lättare, med en mer kontaktbar häst som jobbar med istället för emot går allting många gånger smidigare.

Guldhagens Debbie -08 e: Allgunnens Yes 560 u: Farmens Calisi ue: Bond 428

      Debbie och jag jobbar på som vanligt med det mesta. Ibland blir det lite diskussioner och ibland flyter allt bara på. Nu i sommar har vi haft både enorma framgångar och en del baktrampande, vi hade bl.a. en ko-incident där ponnyn plötsligt bli fullkomligt utom sig av rädsla för de kor vi passerat utan vidare så många gång tidigare. Detta resulterade i en sönderstressad häst som var sur ett par veckor framöver. Sådant där som andra hästar normalt inte gör, det gör Debbie. Djur ska ju inte vara långsiktigt arga, men på något sätt blir Debbie lite så ibland, förmodligen funkar det inte så i hennes huvud, men det är det mest korrekta sätt jag kan översätta det på i dagsläget! I samma vända som vi mätte QP kollade vi även av hur många cm över havet Debbie var, det visade sig bara vara 129 cm! Vilket innebär att hon förmodligen klarar b-ponny måttet och då är travkarriären fortfarande aktuell, men det återstår att se när vi fixat ett redigt mätintyg. I år har Debbie även fått lära Anton rida, vilket hon dock fann mycket konstigt till en början.. Hon gav mig en "Men alltså, han fattar ju inte, hur tusan..?"-blick en av gångerna han stod och ryktade henne, blev lite svårt att förklara varför jag plötsligt började skratta, men, men!


Båtares Freja -09 e: Patron 566 u: Gervides Trund 30-91-9035 ue: Chosan 320

     Denna lilla dam är mycket akrobatisk av sig har vi märkt. Nu sist när vi körde övade vi caprioler i vagn, skrittandes i uppförsbacke! Utöver caprioler har vi även övat bakåtvolter med rockarden, mycket spännande. Det gjorde dock att den stackars vagnen blev lite tillknöcklad, men nu är den back in business igen! Bortsett från de här små komplikationerna har damen verkligen gjort oerhörda framsteg tack vare sina muskler. När hon först kom hit orkade hon knappt springa 2.50, nu travar hon kortar sträckor på 2.25 utan problem. Det bästa med det hela är att vi skyndat långsamt just för att hon var så omusklad Under sommaren har vi försökt oss på ett kval som slutade på 2.37 där tiden 2.35 var nödvändig. Sedan har det blivit en del tekniska problem som gjort att vi inte kunnat anmäla Freja till kval eller tävling o.d, förhoppningsvis löser sig dock detta nu när vi ska göra ett ägarbyte!

 

Trixi -97 e: Refat 365 u: Tessi 2833 ue: Rabalder 174

     Tant Trixi fick åka och hälsa på Debbies pappa Yes och har sedan rullat vidare till Frejas ägare. Hon är konstaterat dräktig och vi önskar hennes nya ägare all lycka till med framtiden för både föl och sto! Bytlånet vi gjorde med Frejas ägare har blivit ett enkelt byte, det förenklade en hel del.


Solos Lilla Kilgannon e: Tejas Pegasus 636 u: Trixi 4809 ue: Refat 365

     Lilleman har blivit en stor pojke och flyttat hemifrån. Våren spenderade han med att leka med farbror Duff och sedan fick han åka hem till sin nya kompis Gabriel med familj. Där har han varit ny kompis åt deras nyinskaffade Connemara, -11, och sedan några veckor tillbaka är han officiellt en del av familjen! Dem önskar vi all lycka till åt i framtiden och hoppas på framgångar med vad de kan tänkas ta sig till. Möjligtvis kommer vi få hjälpa till med inkörning av Kili, men det återstår att se!


Det var allt jag orkade tråckla ihop nu, bilderna är fotade under året.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar