lördag 8 februari 2014

Helg!

Helg med massa nederbörd. Snöat 10-20cm idag, minst! Igår for jag ut en sväng med Debbie och de nya skydden som kom från HKM! Snygga vinröda heltäckande frambensskydd, i stil med skydden från Professional's Choice, fast något av en snikmodel. Eftersom fröken Debbie inte har så korrekta ben behövs det skydd både bak och fram, då är dessa skydd verkligen guld. Dock var det bara framskydd som vi köpt än så länge, men hon har andra skydd på bakbenen som hindrar henne från att slå på sig alltför mycket!

     Monterade på sadel och huvudlaget med skygglappar (seriöst värre!) kortade stiglädren ett par hål och sedan for vi ut på åker och plumsade upp ett nytt spår. Med tanke på konditionen vi båda befinner oss i tog vi det ganska lugnt. Skrittade ett halvt varv, travade ett halvt varv o.s.v. Hon är så underbart trevlig att rida på det här sättet, hon verkligen tar i och arbetar ordentligt när det går tungt, och tungt blev det med kladdig snö som gick upp till framknäna. Tog en galopp också, det fungerade fint att stanna den här gången och sedan fortsätta i trav. Ibland när hon varit pigg har hon fått för sig att det är onödigt att sakta av och bara dragit järnet trots en del protester från min sida..  Brukar sluta med att snabbjobbet övergår i dressyr när sådant händer! Hon var ganska arg när vi kom hem, tror bestämt att hon hade en del mjölksyra med tanke på hur hon sparkade och stampade och ruskade och så vidare.. Då red vi bara fem-sex varv och tog det ganska lugnt just eftersom vi båda två är ganska ur kondition, men med snö att pulsa i blir det ganska tungt.

         Idag har jag varit ut en sväng med Flisan! Det gick riktigt bra det också, hon överraskade stort med att mer eller mindre tvärnita när jag bad henne göra halt och stod sedan stilla tills jag bad henne att gå. Detta gjorde hon så pass lugnt att jag kunde köra igenom en ordentligt igångsättning och inte bara snabb halvhalt och sedan skänkla för att jag ska hinna be henne gå medans hon står stilla, utan kunde krama i tygeln, lägga på skänkel och smacka med resultatet att hon lugnt skrittade iväg! Vi skrittade drygt tre varv på åkern med ett par halter här och där, det gick alldeles utmärkt. Travade lite och det funkade också bra, det var sedan som hon slutade lyssna på bettet, så nästa gång ska jag rida henne på det vanliga tränset istället för western tränset.. Fungerar inte så bra att jobba henne på det när hon gapar och har sig. Rider man på volt så fungerar det bra, men inte när man jobbar på rakt spår vilket såklart pekar på att vi har en del att jobba med här, hon har fortfarande inte riktigt klart för sig hur bettet ska fungera så då får vi ta det från början igen.

     Imorgon blir det förmodligen en tur med kusinen, har någon plan på att typ köra Debbie med kälken då. Men vi får se hur vädret ser ut först och främst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar