tisdag 14 augusti 2012

What were you going to do, flex your goatee muscle?

Känner att jag har varit lite dålig med att skriva igen, har kommit hem för andra gången och dessutom missat att uppdatera om resultaten från Skellefteå (lopp 2 och 7)! Nu på söndag blir det Umåker (lopp 6 och 12), så får vi se hur bra tanten gör det då. Flisan är hemma igen, konstaterat dräktig. Sedan hemkomsten har jag ridit henne två gånger, eftersom hon inte har några bakskor har det bara blivit jobb på ridbanan och inget uteridande, men skorna är riktade och klara för att slå på så mamma ska bara ta hem söm så ska Linnea få slå på skorna.
      QP har gjort debut på Romme där hon gick 3.28 och blev oplacerad i första loppet, i andra loppet blev hon fyra på 3.27. Tredje starten någonsin vinner hon på 3.16, elva sekunder snabbare! Även Primula har gjort bra ifrån sig, förra veckan var Bodens dubbeltrav, då vann Primula båda sina lopp på söndagen och blev diskad och tvåa i sina lopp på fredagen.

  I Skellefteå hade vi Debbie med oss, det krävdes lite övertalning att få in henne i släpet, men efter lite tvekan gick hon i alla fall in. Sist hon åkte transport var när hon kom hit, så det är ju inte så konstig. Hon får troligen följa med till Umeå också. Hon var såklart lite förvirrad och uppe i varv när vi lastade ut hästarna, hon såg oerhört förvånad ut när hon plötsligt insåg att hon inte var hemma längre! Samma sak när vi kom hem igen, like förvånad över att vara hemma. 
   Vi hade med oss båda vagnarna så att jag skulle kunna köra henne, men det blev att jag red henne istället just för att man har bättre kontroll på henne och det gör inte så mycket om hon börjar hoppa omkring under sadel, vi vill absolut inte att något ska hända när vi har henne för vagn, så. På banan skötte hon sig riktigt bra, visserligen tog hon inte i, men det ska man inte förvänta sig första gången hästen åker bort och ser en travbana heller, dessutom är hon rätt vinglig när man rider eftersom hon är så omusklad. 
   Mysli skötte sina lopp på ett exemplariskt vis, banan var tung, vagnen slirade i kurvorna för att det var så himla lerigt och slemmigt men hon tog i i alla fall.    Så sent som igår var jag och Lilli ute med russtanterna Mysli och Trixi för veckans första jobb. Monté träning för åtminstone tre av oss, Trixi motioneras genom ridning hela tiden, så för henne var det inte lika ovanligt som för Mysli som inte blivit tempo riden på år och dagar. Innan vi kunde komma iväg var vi dock tvungna att göra något åt allt skrammel som kom ifrån ponnysarnas hovar och skor. Mysli saknade en söm på en lös framsko, Trixi hade tappat en framsko och hade två lösa bakskor.
    Det blev en vända runt ön, båda hästarna sprang på bra, Trixi och Linnéa försvann i fjärran med jämna mellanrum i början innan Mysli hunnit bli varm, men när hon väl kommit igång kunde vi hålla ett högre tempo. Mysli blir nämligen väldigt rulltig och kan verkligen inte trava ordentligt innan hon är varm, men till slut fick jag i alla fall fart på henne.

   Idag for jag ut med Mysli igen, vi parkerade russtanterna i vinterhagen igår, så det var nära och bra att ta in dom den här gången! När jag borstade tanten upptäckte jag plötsligt att russen har en extra tå, det är något jag aldrig tänkt på tidigare, men i hovskägget växer det visst en liten benbit. Rådfrågade kära mor och hon berättade för mig att det visst är vanligt bland gamla natur raser, intressant!
   Jag lindade hennes framben, hon blödde nämligen lite igår från att ha slagit på sig vilket dock kan vara orsakat av att hon travade orent och var obalancerad rätt mycket, som sagt har hon inte gått fort under ryttare på väldigt länge. Trixi slog visserligen också på sig, men på bakbenen, så det blir skydd på bak för henne nästa gång. 
    Vi for i alla fall runt Mjösjöliden, hon var inte riktigt lika pigg som sist jag körde henne, men jag misstänker att värmen och gårdagens tur gjorde sitt i det. Förutom de små pauser vi fick ta för att först linda om benen  (jag som aldrig lindar ben lindade såklart för löst så plötsligt hade hon damasker i stil med Alexander Lukas) och andra gången fick jag plötsligt ducka för en sko. Som tur var ömmade hon inte, så vi kunde hålla rätt bra tempo hem också, trots lite obalans. Den här gången tog det en hel timme istället för 40 minuter som förra gången..

Nu ska jag dock sova lite, så godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar