lördag 25 augusti 2012

Pancake.

    Jahaja. Hur var det nu med att bli bättre på uppdateringar? Gissar mig till att det som vanligt kommer ta hela dagen att skriva detta inlägg, då jag nödvändigtvis ska göra en miljard saker samtidigt när jag sitter vid datorn. Datorn börjar jag för övrigt bli rätt less på, innan jag lyckades starta den så att allting fungerade som det skulle hade jag startat om den fyra gånger.. Hos pojkvännen väntar dock min nya hårddisk på mig, som han förhoppningsvis tar med sig nästa gång han kommer hit, så att han kan installera om min dator utan att allt skit försvinner.
   Jaja, nu ska vi sluta klaga på min Alien och kanske komma igång med att skriv om allt jag inte redan skrivit upp..

    Fredagen innan loppet på Umåker, alltså den 17de, så kom Ida Lundberg hit och skodde om Mysli. Tanten skötte sig förvånansvärt bra eftersom Ida inte tappade någon hov en endaste gång! Hon har dock gått utbildningen färdigt och hållit på ett tag, till skillnad från Angelica som inte är klar med utbildningen riktigt ännu, trotts detta är hon dock väldigt duktig!
   I vilket fall som helst så hade jag planerat att rida Mysli barbacka en sväng, bara så att hon fick sträcka lite på benen och inte bara stå och såsa i hagen, men när Ida slog på sista skon började det regna. Det slutade dock en stund efter att hon var klar, så jag for ut i alla fall, i grimma med grimskaft som tyglar, hjälm och ponnyklubba(ridspö), mest för att Mysli har en tendens att plötsligt strunta i vad man säger och vägra gå framåt eller dylikt, det behövde jag dock inte använda speciellt mycket då tanten var väldigt pigg och framåt!
    Blev ett antal bocksprång när vi galopperade, blev bara en kort vända dock, så sammanlagt galopperade vi kanske hundra-tvåhundra meter. Red längs vägen in i skogen bakom huset, håller man till höger så kommer man upp genom skogen och ut på Granträskmarkvägen igen, bortanför infarten till Thomas gård, där hästarna gick på bete då, så det är en perfekt lite sträcka-på-benen runda.

  På Umåker gick det oerhört bra i första loppet. Mysli gick inte ut förrän i lopp 6, men för att hinna köra lite på banan värmde jag henne ganska ordentligt innan första loppet. Efter att ha kört tre bakvarv i ett 2.40-2.50tempo kanske, har ingen klocka så vet inte exakt. Hon var lite seg så jag fick vara på henne rätt ordentligt för att hon alls skulle trava. När jag sedan vände upp för att köra ett rätvarv hann vi nog köra nästan ett helt innan vi fick sällskap av Österås Turbo och Thelma som också var ute och värmde. Mysli fick lite mer fart med sällskap, hon ville inte släppa förbi Turbo, blir så himla glad när hon inte bara ger upp! Nu har han dock gått nästan tio sekunder snabbare, men det verkade inte riktigt vara hans dag idag. Tror att han blev oplacerad i båda loppen, men jag är inte helt hundra, får kolla på listorna.
   I vilket fall som helst så blev det då slutligen Myslis tur att gå ut i lopp. Vi hade nummer tre bakom Secret Sunrise och Vinka, utan omstart kom vi iväg rätt fort, Mysli tappade av någon anledning rätt mycket i starten, hon har aldrig varit speciellt startsnabb, kanske ska försöka träna på det.. I vilket fall som helst så låg Vinka och Mysli bredvid varandra, första 500 gick i ett 2.29 tempo, vilket betyder att Mysli hade kunnat dra iväg som fan om jag fått fart på henne, men nej, jag fick knappt henne förbi Vinka. När Jajamaen blåste förbi i ett 2.10-2.12 tempo fick dock Mysli upp fart och blåste om Vinka efter första kurvan. Kurvorna i Umeå är så väldigt doserade att ponnysarna knappt kan springa i dom, Mysli som brukar få upp farten i kurvorna tappade en jäkla massa. I alla fall låg vi på andra plats till upploppet, då kom först Talang II i full fart och passerade, vilket då gjorde att Mysli ökade lite till, Molltas och Perre kom rätt fort bakifrån, men det kändes som att de liksom stannade upp i bredd med Mysli eftersom hon inte ville släppa förbi Molltas, så om man tänker på att Perres klocka stod på 2.02 hela loppet, så gick det rätt fort på upploppet, det kändes som nytt rekord, men när listorna kom så blev sluttiden på 2.18, det gick för långsamt i starten helt enkelt.

    I andra loppet höll Mysli ett ganska bra tempo, men hon tappade mycket i starten där också och hamnade helt enkelt bakom. Vi slutade som oplacerade i alla fall, och lyckades oavsiktligt preja ner någon i kurvan innan upploppet, hur jag än försökte gick det inte att få Mysli att hålla rakt spår och springa samtidigt, vilket såklart gör allting väldigt svårt. När då någon försöker köra om på insidan samtidigt som ponnyn vinglar neråt blir det inte riktigt bra, och plötsligt var hon på fel sida om pinnarna i kanten. Inge skada skedd, men Mysli tappade rätt mycket fart när jag slängde upp henne från spår ett till typ spår tre.
    Klockan slutade på 2.21 i det loppet, lite surt är det ju när man ser att ettan och tvåan gick 2.16, hade Mysli inte tappat så förbannat i starten hade hon kunnat hamna bland dem tre utan problem, men det är inte alltid saker går som man vill, hon kändes i vilket fall som helst väldigt fin att köra, så förhoppningsvis kanske hon kommer i ännu bättre form till nästa år!

I måndags så for jag och Linnéa ut på en lugn barbacka tur med russtanterna, trots att Mysli tävlade dagen innan så var hon inte alls speciellt seg, dock skrittade vi ju hela vägen bortåt. Vi red in längs skogsvägen bakom huset och hela vägen in till Bäcka, där vi då vände och galopperade en bit hemåt, joggade mellan uppförsbackarna och galopperade uppför nästa backe, sedan skrittade vi resten av vägen eftersom Trixi var väldigt pigg och plötsligt fick väldigt bråttom. Jag red henne bara i repgrimma, så det kändes inte som att jag hade helt 100% kontroll, så jag tvingade henne helt enkelt att skritta.
   Sedan dess har vi inte varit ute med några hästar, dock kom Tejas Pegasus hit i torsdags natt. Den stackars ponnyn är inte mer än skin och ben, hos den tidigare fodervärden fick han tydligen stå ensam i en hage utan mat, och som jag förstod det var det bara det han fick göra också. De visade honom på premieringen och han fick ynka 38 poäng, vilket man förstår nu då man ser honom. Enligt Ewa är han i bra hull nu i jämförelse, och det är verkligen bedrövligt att se honom på det sättet.

Tjockis Trixi.

Tejas Pegasus "Poppe".


   Nu går han och Trixi för tillfället i vinterhagen, men ska flyttas ner till hagen bakom farmor antingen senare idag eller i morgon, Trixi får nog gå med munkorg tror jag, hon är så jävla fet.. Funderar på om man kanske ska ta och fara ut och rida henne på ridplanen en sväng, hon har tappat en sko, så vägen är inget alternativ för henne heller. Mysli är ju omskodd nyss, men övriga hästar behöver skos om allihopa, främst Flisan och Debbie skulle jag tro, jag har inte kollat på Röros hovar så jag vet inte hur dem ser ut, men Flisans hovsprickor har bara blivit värre och Debbie har inga skor fram, hennes bakhovar ser dock helt okej ut, men hennes hovar trasas också sönder, inte lika illa som Flisans dock.

   Verkar som att jag aldrig laddade in bilderna från Umeå, får hoppas att mamma inte hunnit tömma kameran.. Jaja, har jag iaf uppdaterat lite!
Ciao!

2 kommentarer:

 1. Åå vilken fin och rolig blogg! Roligt när man hittar någonting man har gemensamt :)
  Hoppas du uppdaterar igen snart :)
  Kolla gärna in min blogg å min shettis!
  Funderar faktiskt på att börja med trav då hela hans stamtavla består av förbaskat bra trav-shettisar, bara massa elit.

  Ha det super

  /Ida...
  www.manniminmanni.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan, vad kul att du läst min blogg, har varit lite inaktiv den senaste tiden men tänkte försöka komma igång med uppdaterandet igen nu. Ska kika in på din blogg!

   Radera