onsdag 11 juli 2012

Kör!

Måndag

Hoppar direkt in på måndagen, förberedelserna kvällen innan bestod av släphämtning, inlastning av vagn och övrig utrustning för både häst, hundar och människor. 05.30 ringde min väckarklocka, upp ur sängen med en förvirrad mupp som drog täcket över huvudet, jag gick ner, packade i ordning det mesta av mina saker och gick ut. När jag blickade ut i hagen var det den här synen som mötte mig: 
Liten hög med trötta hästar!

   Trixi var måttligt yrvaken när hon ställde sig upp och snubblade framåt på väldigt stela ben, de undrade nog vad jag gjorde ute vid den här tiden.. Debbie tittade bara på mig och la sedan ner huvudet och fortsatte sova. Inne i stallet var det dock piggare!
Röros var inne som sällskap åt Mysli, notera hinkhandtaget, 
jag hörde vissa bonkande ljud under natten, jag tror jag vet vem som är skyldig.

   Jag slängde åt hästarna varsin hög med hö och grävde fram Myslis borstar och tävlingsgrimma. Dammade av henne och bytte sedan grimma på henne, då slutade hon äta och vände istället på sig så att hon stod och kikade ut ur boxen. Hon förstod nog att det var tävling på gång, det är det alltid när vi byter grimma på dom.. Jag fortsatte förberedelserna med att fläta in de nyss inköpta gula och blå banden i manen på henne, jag köpte faktiskt band åt alla förutom Röros, eftersom hennes framtid som travhäst är något osäker.
 
   Då var tillsnyggningarna klara. Jag gick vidare med att linda svansen på henne, hon har en tendens att skubba den mot bommen/väggen bakom henne när vi åker någonstans, och jag kände inte för att lasta ut en häst med en rotviska till svans, så hon fick tålas med lindad svans. 

    Vi tog hem ett par boots och fyra nya blå benlindor i söndags också, innan vi hämtade släpet, så jag använde de nya benlindorna istället för de jag slängt i tvätten dagen innan, dock misslyckades jag lite när jag lindade första benet.. Hade tydligen lindat ihop lindorna åt fel håll, som mamma skulle ha gjort alltså! Hon är vänsterhänt, jag är högerhänt, så för mig gör hon allting baklänges..
   Nästa ben gick bättre!

   Och så en bild på det färdiga resultatet och en föga imponerad Mysli.

Sedan gick vi ut för att parkera damen i den här:
   Passande färger, eller hur? Mysli fortsatte dock att vara föga imponerad, hon gillade verkligen inte transporten, även om hon nu fick åka baklänges. Man tar in hästen där fram, och ut där bak där det är en vanlig ramp, men Mysli var inte alltför nöjd i alla fall. Släpet gick inte lika smidigt som vårat, och fjädringen var ingenting i jämförelse med bussen, där tre hästar åker baklänges och två framlänges, den älskar hästarna verkligen, där får man dra hästarna ut ur den istället för att knuffa in dom..
    När vi kom fram monterade jag av alla lindor, och jag kan meddela att svanslindan inte var så mysig längre, om jag säger att Mysli skitit och tryckt upp rumpan mot dörren som är bakom, så förstår ni kanske varför. Hur som haver, lite mer än en timme kvar till första start, som Mysli skulle gå ut i, monterade jag på sele och övrig utrustning och for ut på banan och värmde. Ja, juste! Karin och Primula stod i samma stall som oss, hon hälsade glatt på mig och Mysli när vi skulle ut och värma, jag hjälpte dom att ställa in utrustningen så att den passade lite bättre och for då sedan som sagt ut och värmde. 
    Mysli kändes seg och låg inte alls på, joggade henne tre bakvarv, tyckte hon kändes lätt bak och skickade sedan mamma att hämta lite skydd som vi tagit med oss så där, just in case, som hon då monterade på Mysli, bättre blev det. Jag joggade ett till bakvarv och körde sedan ett rätvarv, fortfarande segt och inte på bettet, hon sprang lite bara. Jag tänkte att hon kanske ligger på lite mer i loppet och försökte inte göra något åt saken.

   Defilerar in på banan som nummer 13, sista häst, och inser att jag glömde glasögonen!! Mamma springer iväg och hämtar dom när jag meddelat henne om den lilla missen efter defileringen är avklarad, jag kör upp och gör provstarten och väntar sedan på att mamma ska komma med brillorna, vilket hon gjorde rätt snabbt. Sedan körde jag ikapp det övriga fältet och la mig i rygg på Secret Sunrise för att komma iväg till voltandet.
    Starten går, dommarna missar att en tjej flaggar för omstart och släpper iväg oss, Mysli känns väldigt seg och ligger verkligen inte på. Jag var tvungen att tvinga henne om Secret Sunrise, genom hela loppet passerade vi tre hästar och slutade då oplacerad, jag var inte nöjd. Mysli hade inte ens ansträngt sig lite grann, hon joggade bara. När vi sedan  fick veta tiderna gjorde det inte saken bättre, 2.24,4 gick hon, hemma springer hon utan vidare runt 2.10-2.15 när mamma kör, hon låg nog åtminstone på 2.15 när jag körde henne hemma, när jag då orkade hålla henne, så speciellt glad var jag inte.

    Karin och Primula gick ut i lopp fyra, slutade oplacerad i det loppet, 2.50,1 gick hon. Hon verkade inte riktigt uppskatta tillägget, sedan gick hästarna i täten nya rekord också, runt 2.35.. Primula hade alltså varit tvungen att springa närmare 2.30 för att hinna ikapp, och det är hon inte i kondition för ännu, sedan var det rätt varmt också.

   För Karin gick det bättre med Bea (Jikas Lucky Bea), där blev hon trea i lopp sju på 3.19, en sekund ovanför rekordet. Sedan var det Primulas tur igen i lopp nio, där gick det bättre än i lopp fyra, för nu slutade de som fyra, Karins pappa klockade henne på 2.44 men dommarna räknade på 2.59, dock räknade mamma ut att hon nog gick runt 2.50 även det här loppet. 
   Sedan var det då Myslis tur igen. Jag värmde henne under lopp åtta, och väckte henne ordentligt, fick rappa till henne en gång och sedan låg hon på ett ånglok, arg blev hon också. När vi stannade för att jag skulle ta Karins väst, som jag fick låna under loppen, stod hon och kickade med bakbenen och stampade i backen med frambenen. Nu kändes hon riktigt taggad! 

  Den här gången hade vi inte en jäkla mass tillägg, och startade som nummer 5. På volten hade vi som tidigare Secret Sunrise, men nu även Dux, som gick 2.13 i sin tidigare start under dagen.. Någon vinst trodde jag inte på, men en placering. Högtalar systemet gav upp under lopp nio, så det var manuell start av startkontrollanten.
   Klart! Vi vände upp, jag drev på Mysli och tog ut volten ordentligt.
Ett! Vi svängde ner, började så sakta vända upp.
Två! Mysli låg på som fan, det var verkligen hundra procent gas nu.
Kör! Och iväg, Sunrise försvann bakom Mysli och Dux ganska snabbt, Mysli hakade bara på och ökade, och då ropar de omstart. Fan. Myslis värsta fiende, omstarterna. Hon avskyr verkligen själva voltandet, därför undviker jag att stå och volta för mycket, och bromsar hellre lite innan passeringen av startlinjen än orsakar omstart, men nu var det Cornelia och Frida på volten framför som hade orsakat omstarten, tyvärr.     
    Mysli låg fortfarande på, men inte alls som i första starten, vi höll våran femte plats hela vägen in i mål, slutade på nya rekordet 2.17,3, tänk vad hon hade gått om det inte vore för omstarten.. men jag var trotts detta nöjd, hon gjorde en grym insats trots att hon blev smått less efter omstarten.

   I sista loppet var det tre hästar, varav Karin körde en, Bea alltså. Där slutade de två på nytt rekord, 3.12! Vi packade ihop alla saker och begav oss hemåt, jag sov någon timme i bilen, brydde mig aldrig om att linda Myslis ben för övrigt, hon tyckte mest de var jobbiga i vilket fall som helst, men jag ville vara på den säkra sidan på vägen dit. Slänger in en bild på trött ponny efter dagen var avklarad.
    Väl hemma tog jag av rosett, band och bytte grimma, sedan var det bara ut i hagen. Lasta ut sakerna ur släpet och sedan for vi för att lämna tillbaka det, efter att vi lämnat det åkte vi till Pentryt i stan för att köpa mat som vi sedan tog med oss hem och åt.

Bjuder på lite övriga bilder, hundarna var ju med också! 
Liten hund sover i bakluckan.

Stor hund inpackad och klar på morgonen.

Razmus Raid med sitt häftiga steg, han vann snabblopept på fina tiden 1.47,
 rekord 1.45, med tanke på de galopper han fick gjorde de ett fantastiskt lopp!

Glad Karin och Bea vid prisutdelningen!

Telis Prinzip och Frida vinner före Cornelia - Hults Darito (4) och 13 
som jag inte kommer ihåg vad det var för häst, SPTFs tävlingsresultat sida vill inte fungera heller..

Perre och Hedvig Leaf, som jag tror blev placerad tvåa eller trea..


Sedan är det ju en speciellt dag idag, då min kära mor fyller år! Lekte ihop det här i Gimp, bara för att fördriva tiden. Inte alltför vackert, men, men.. Grattis mor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar