onsdag 11 juli 2012

Klart, ett, två..

Mer saker tvättade och ännu mer saker ihopplockade, två hästar motionerade idag också, igår blev det bara en. Nya paddar till benlindorna hemtagna för att kolla om de sitter bättre, de gamla är lite väl korta för Mysli, och dessutom ganska håliga på grund av den där musinvasionen vi hade i selkammaren förra höst/vintern. Slängde Myslis tävlingsgrimma i tvätten, som jag upptäckte var alldeles fel färg, den är ju blå och vit istället för blå och gul..! Men det gula nosluddet förbättrar ju saken, även det fick ta sig ett bad, tillsammans med två gula och vad som skulle vara tre, men blev två blåa benlindor. Jag glömde den tredje, men resten av sakerna blev ju rena i alla fall!

Lördag 

Ut med Debbie och nöta lite på ridbanan, nu börjar man se fyrkantsspåret i gräset riktigt bra faktiskt, volterna är det värre med.. I vilket fall som helst var Debbie ganska bråkig, allt var ju så väldigt jobbigt, springa och svänga samtidigt och allt det där. När hon slutade försöka springa full fart med huvudet bland stjärnorna och faktiskt gick undan något för skänkeln gav vi oss. Jag skrittade av henne en stund och gjorde sedan halt på medellinjen.
   Detta gör jag för att ponnyn inte ska lära sig att man när som helst kan gå rakt ut från ridbanan bara, mycket bättre att hon vet att när man stannat mitt på planen så är man färdig. Sen gör jag ganska stor sak av att släppa stigbyglarna också, ännu en sak jag hoppas på att hon kopplar ihop med resten. Det sket sig dock med tanke på söndagen..

Söndag

Therese bestämde sig för att hon ville rida lektion på söndagen istället för att rida ut på tisdag, så hon fick rida Trixi, det går ju bra så länge man rider på ridplanen och inte på vägen, jag red Debbie också. Vi fick skritta och trava runt fyrkanten, träna lite på tempoväxlingar, nyttigt för Debbie, lägga volt på långsidan. Det tyckte Debbie var väldigt jobbigt, volten var ganska liten och hon skulle dessutom trava runt, så vi fick göra en lite större volt än Trixi och Therese. 
     Jag fick lite problem med att sitta ner i traven på Debbie, jag tycker dock inte om att rida lätt på henne heller, så jag la upp stigbyglarna. Hon har ju ganska stora rörelser, så det blir som att sitta barbacka på en travare ungefär, Flisan är hemsk att rida barbacka på när hon inte joggar.. I alla fall, så funkade det bättre utan stigbyglar, jag skumpade åtminstone inte lika mycket.
   Vi red en serpentin också, den var Debbie väldigt duktig på faktiskt, hon rev bara en kon! Hon går inte riktigt undan för innerskänkeln, så man får luta sig och trycka samtidigt, så gott som slänga henne ur balans, nu har hon ju dock blivit stadigare, hon håller inte på att välta när man hoppar upp i sadeln och så vidare, men det är enklast att överdriva i början innan de börjar lyssna på de mer finslipade hjälperna. 
   Avslutningsvis red vi ned en bit, jag tog fatt stigbyglarna igen, och galopperade gärnet upp, Debbie förstod precis vad det var frågan om och for iväg som en raket, Trixi hamnade bara lite efter, hon är inte riktigt lika startsnabb när det gäller att gå från stillastående till galopp..

Skriver vidare om måndag i ett nytt inlägg, bildbomb på G.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar