måndag 2 juli 2012

Gimp, gump.

Lyckades på något vänster göra en header! Helt lyckat blev det väll inte, ville flytta den gula texten lite högre upp egentligen, men jag har inte riktigt listat ut hur man flyttar något när man fixat det med övriga verktyg, det är inte så simpelt som när man bara markerar och drar iväg en bit av grejen i paint.. Jaja, nog om det. Idag blir det bara att skriva om bara idag!


Måndag

Thereses vanliga söndagstur blev en måndagstur istället, och eftersom mamma var tvungen att skynda iväg för att försöka besiktiga stora bilen så hann inte hon följa med ut, så det blev bara jag, Therese och russtanterna Mysli och Trixi. 
    Till att börja med fick vi gå ner hela den långa vägen i hagen, eftersom det regnade nu under natten så var det lite småkladdigt, men nu håller i alla fall de stora lerklumparna mellan vattenpölarna, så man slipper trampa vatten hela vägen! Trixi kom faktiskt fram idag också, en bit, åtminstone, sedan tänkte hon vända och gå sin väg, men hon stannade när jag petade henne på rumpan.
   Allting gick bra tills vi skulle tränsa, innan det fick vi greja lite med Myslis sadelgjord innan Therese fick igen den, men i alla fall så ville inte Mysli öppna munnen, och höjde huvudet som en annan sur ridskoleponny. Jag fick trycka ner hennes mule och öppna munnen på henne, russ..

  Förutom detta gick hela turen riktigt bra, vi joggade runt byn och jag instruerade Therese lite i hur man gör för att få Mysli att trava snabbare och stadigare. Halvägs upp för sista backen lät jag Trixi få ta i med de explosiva musklerna, och hon breddade snällt å drog iväg i full fart, hon var lite trött efteråt, det tar på musklerna att explodera! 

   Sitter nu och kollar ut genom fönstret, funderar på om man ska släpa sig ut och rida Debbie på åkern, eller om risken för regn är alltför stor. Kanske blir att jag och mamma far till Lisa kväll, Flisan behöver ju gå mer också.. Mamma har anmält Mysli till lycksele den nionde, sedan får vi väll se hur det blir med Trixi, det är ju inte säkert att jag hinner få sadeln i tid, och då blir det svårt att kvala!
   Nu ska jag äta lunch i alla fall. Slänger in lite bilder jag hittade på lilla Macen, minnen..

Mimmi i sitt livs esse, huvudet i hösilagebalen!

Mimmi igen, för en gångs skull med öronen framåt!

Snygg Primula, gillar verkligen den här bilden.

Primula garvar lite stillsamt för sig själv..

Skellefteå, jag och Primula susar precis förbi Othello II.

Det bästa loppet jag någonsin kört.
Jag och Barbies kusk Sandra började loppet med henne i rygg på Primula, när vi passerat hela fältet gick vi upp i bred, och det gick så jävla fort! Så bra har Primula aldrig någonsin sprungit tidigare. Fram till sista kurvan höll vi denna breddkörning, där Barbie olyckligtvis tappade käken och galopperade några steg, annars hade det varit himla tufft hela vägen och troligen gått snabbare än 2.36 i mål.

Röros, fan vad ful hon var då, när hon var bara två, manen helt bortkliad.

Och sedan var det Debbie och hennes ljusa ögon som är så häftiga.. 

Insåg just att det står fel på bilden, det var nog vinter 2008 och inte 2009, 
liten och skruttig var hon i alla fall. 

Färg-ist Yazzå har precis jagat iväg Debbie som försvinner i fjärran, 
Yazzå tyckte inte alls om Debbie, hon hade ju så konstig färg..

Flisan första clinicen, tror jag, när vi ganska nyss köpt henne.
Hon gick från det här..

Till det här. Bilden är in så bra, men man ser formen tydligt åtminstone.
Sådan himla skillnad det har blivit, och vilka otroliga framsteg hon har gjort!

Nu ska jag äta lunch, som sagt, så. Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar