fredag 25 maj 2012

Snurrigt värre.

Igår på morgonen tog mamma som vanligt ut Mysli och harven, jag tog Debbie på en tur med lite western/dressyr jobb på ridbanan i samma hage. Galopperade lite sträckor med henne också, hon är väldigt vänster, men hon kan ändå fatta höger galopp, vilket såklart är himla bra! Men sedan har ju sådana där unga ponnysar som inte kan så mycket inga förutfattade meningar heller, vilket i.o.f.s inte Flisan har heller, men hon är mest bara okunnig och inte ung..
   Idag blev det ännu en dejt med harven för Myslidel, Trixi å andra sidan fick träna likadana volter som både Debbie och Flisan. Skillnaden mellan dem är att Debbie just nu ska lära sig att trava på volt, Flisan ska lära sig trava i form, avslappnat och på volt, Trixi ska galoppera på volt, i rätt galopp åt båda hållen.. Jag tror att sammanlagt blev det ungefär tio steg vänster galopp, höger blev det några hundra meter med tanke på att jag lyckades få henne att galoppera tre-fyra varv på volt, och sedan galopperade vi genom de andra två hagarna för att kolla staketet, det var ju helt större delen av hagarna i alla fall, och det var bara en stolpe som halvt låg ner.

Galopperna för Trixis del börjar bli bättre, hon blir så himla lättad när jag berömmer henne då hon väl fattar vänster galopp. Det står två telestolpar uppe i hagen, lagom stort avstånd för att man ska kunna galoppera på 8-volter. En åt höger en åt vänster, på så sätt har jag lyckats lura in henne i vänster galopp, himla praktiskt! Sedan att hålla formen och galoppera i rätt tempo kommer senare, om vi börjar med att hålla galoppen.. Hon fattar alltid höger även i vänster varv, men då faller hon utåt och jag tvingar in henne på volten, som hon sedan måste hålla, vilket gör att hon får ge upp och fatta vänster i alla fall. Ett tips för den som har problem med de olika galopperna!
    Sedan provade jag backa henne där mamma harvat, allt för rakt är det väll inte men det är ju något att gå efter i alla fall, och jag lyckades få henne att backa riktigt rakt. Hon viker sig gärna åt ett håll, men det tar sig - sa mordbrännaren..

Åter till jobbet, min kropp känner sig lite smått utmattad.

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar