måndag 7 maj 2012

Slaskigt värre.

När snön nu äntligen börjat försvinna och sommarhagen nästan tinat fram kom det ett blåsväder med blötsnö som hette duga. Lite mer än en decimeter snö var vad som nedkom i lördags, snöstorm och drivis hela dagen, inga hästar då inte. Söndagen förvånade med solsken och så gott som molnfri himmel, mycket trevligare!
    Mysli, Röros och Debbie fick komma ut på sin vanliga söndagstur, även om jag var något tveksam om hur det skulle bli med det när det snöade så förbannat i lördags.. Vi red runt ön, en väg på ungefär 12km, om jag räknat rätt. Det var ungefär 6km ner till ridbanan i Hamptjärn, och den ligger ungefär halvvägs. Röros skrittade ungefär upp för backen från gården, sedan tyckte hon att vi skulle springa, helst i full fart. När vi kommit ut på vägen skrittade hon ganska bra i typ 200 meter, sedan började hon med sina känguruhopp igen.
     Mysli sprang snällt som vanligt, hon var lite sur när jag red Debbie bakom henne bara, öronen bakåt och viftade lite med ena foten. Debbie sprang på bra. Hon börjar få till det där med farten riktigt bra nu, länger på steget och försvinner i fjärran.. Röros å andra sidan är det nog mycket tveksamt om vi kommer kunna kvala i år heller, hon vill inte ens tänka tanken att trava ikapp de andra två utan ska tvunge galoppera istället, på stället. Framåt går inte alls om man inte får som man vill, tydligen.

   Idag på morgonen blev det att fara ut med tanterna, Trixi och Mysli . Vi tog med oss den stora hunden också, så hon har ju fått den här veckans motion! Trixi är ju något otränad, så hon orkade inte riktigt springa full fart hela tiden, den sista kilometern travade vi full fart bara i början, sen fick hon mjölksyra i benen igen, så det blev en halvhalt och en galoppfattning. Mysli sprang på som tusan, hon börjar få till det där med farten och tog ut steget himla ordentligt, lite mer kondition på det där så har vi nog en rekord sänkning.
   Jag har ju i tankarna att försöka få med Trixi i monté SM något år, så träningen med henne bör jag komma igång med mer, just nu går hon alldeles för lite, och är dessutom något fet. Hennes mage är stor eftersom hästarna äter rätt så mycket, och den gungar när hon springer vilket får henne att bli något obalanserad, så det måste vi nog göra något åt. I sommar vet jag två tanter som troligen kommer få gå med munkorg..

Nu, lunchdags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar