fredag 11 maj 2012

Ett steg framåt, två steg bakåt.

Efter frukosten gick mamma som vanligt och borstade tänderna, jag kollade ut genom fönstret och insåg att Trixi faktiskt stod vid grinden! Så för att undvika en onödig tur ner genom hela hagen och all dess gegga hoppade jag i skorna och gick ut, Trixi tittade lite surt på mig till att börja med, det är något hon numera gör mer av vana och envishet än av faktisktt ogillande.
    Mamma skulle egentligen köra  Mysli, , men eftersom att Röros kom gåendes halvvägs ner i hagen så tänkte mamma något i stil med: "Äh, jag kan ju rida henne istället." så det blev dubbelt upp med röda ponnyer med gröna grimmor. Vi tog med oss hunden och for upp längs granträskmarkvägen igen. Trixi fick öva på att vara sparring ponny åt en hoppig Röros, som mellan galopperna håller ett riktigt bra tempo, men sen var det det där med galopperna..
    Trixi var dock inte lika obalanserad idag, funderar visserligen på att prova linda hennes bakben och se om hon slår i bak fortfarande när hon springer fort. Vi hade gamascher på henne innan, men hon har inte verkat behöva dom nu, vet inte om det beror på att hon inte håller samma tempo nu när hon är så otränad eller om hon helt enkelt bara behövde dom tillfälligt.

   Just nu sitter man hos pojkvännen med hans polare, polaren kommenterar F.E.A.R som pojkvännen sitter och spelar. Planeran för imorgon att bussa hemmåt och sedan ta sig ut med antingen Flisan, om mamma känner för att köra/rida Mysli, eller Trixi, själv eller med sälsskap spelar ingen roll för henne. Om jag däremot ska ut med Flisan vill jag ha något att bromsa upp henne bakom, sedan tror jag inte att det går att rida i hagen på andra sidan vägen än. Det här regnet som så stillsamt har dykt upp har självklart hjälpt snön att ge sig av, men inte direkt gjort marken torrare..
    På söndag blir det som vanligt ut med smårussen och kusinen, möjligtvis Trixi efteråt också. Beroende på hur trött man är, hon behöver tränas mer, jag med för den delen. Funderar på att gräva fram mammas cykel och hundmojängen, sådan där sak som gör att hunden inte kan välta cykeln.. Springer heter den nog. Skitsamma, jag, hunden och hästarna behöver mer motion, så jag ska försöka göra något åt saken!

Nu, åter till det sociala livet, som inte är så socialt..

Bai!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar