måndag 16 april 2012

Uppdateringar..

..Ska man väll försöka komma ihåg. Jag har ju gott om tid att skriva, i alla fall. Idag var vi ute med QP, hon var som vanligt oerhört cool och uppförde sig. Planen var att ponnyn skulle tömköras med vagn, men vagnen levde ju om när den rörde sig i snön. Oerhört hemskt. Det gick dock över, och när vi kommit en bit ute på vägen så flyttade vi vagnen så att QP fick dra, istället för jag. Hon bryr sig överhuvudtaget inte om att den tar i henne, och att det lät konstigt eller gick lite tyngre var bara lite konstigt. Det går väldigt fort framåt med denna damen, förhoppningsvis är Debbie lika snäll när vi får henne i vagn!
   I söndags var vi som vanligt ute med russinen. Röros slapp grispriset med hoppade garanterat mest på stället och travade helt klart minst rent. Hon travar på jätte bra så länge hon är först, sedan får hon hoppiga ryck så fort någon springer om henne, vilket både Debbie och Mysli snabbt fick erfara. Debbie har börjat hitta traven, springer på riktigt bra. Uppförsbackarna är dock rätt jobbiga, hon orkar inte hålla pressad fart hela vägen upp, men springer ändå i rätt bra tempo. Hon hänger med de andra två mycket bättre än förra söndagen vi var ut, och det känns verkligen att hon tar i lite mer istället för att bara röra på benen lite snabbare.
    I lördags gick jag, muppen och Debbie på promenad. Allt gick bra tills Debbie kom på att, hon var ju helt själv, mitt ute i skogen! Det gick ju inte för sig, så hon stannade och vägrade gå framåt. Jag red för tillfället barbacka i bara grimma och grimskaft, men fick då hoppa av eftersom att hon började göra antydningar på att leka rodeo häst. Hon gjorde en hel del eleganta hopp baklänges ner i vattenpölarna som var på sidan av vägen.. Jag kan ju säga att vägen inte var speciellt fin när Debbie väl var klar, inte hon eller jag heller för den delen.
   Jag lyckades i alla fall lura med henne en bit till, där vägen svänger åt vänster och det går en mindre väg till höger ledde jag runt hene i en volt, och tala om förvånad ponny när hon upptcäkte att vi var på väg hemmåt igen. Och argare ponny var det ett bra tag sedan jag såg, hon har ett himla humör när det väl går henne emot att göra något. Det fina är ju att hon blev lugn som en liten ängel och gick snällt på långt grimskaft med huvudet vid min sida så fort vi kom tillbaka där hagen började. Då var det lugnt.
   Efter det tog jag in och tränsade Flisan också, jag har haft träningsverk ett tag efter detta. Inte efter tränsingen, men efter att ha gått bredvid denna 1.55m höga dam, med en arm över manken på henne och den andra på samma sida som jag gick. Jag har kommit på att detta nog är det enklaste sättet att överföra min auktoritet från marken till ryggen, då hon brukar ta för givet att när jag går bakom eller sitter på är det hon som bestämmer, därav en hel del konflikter. Men det börjar åtminstone bli bättre, och det känns rätt bra.

För övrigt har jag köppt ett vinrött träns åt Debbie, som visserligen kommer behöva en hel del om-montering för att det ska passa (det är fem cm för långt, så jag ska byta ut t.ex. nackstycket och troligen nosgrimman), hon har ju inte  stort huvud, åtminstone inte speciellt brett.

Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar