fredag 17 februari 2012

Månflisa

Precis varit ute med Flisan, min galenpanna till Nordsvensk.
Då hon inte ens kunde bli ledd som folk (vilket i.o.f.s inte är så konstigt då hon är en häst) när hon först kom till oss kan man säga att hon gjort inte bara stora utan gigantiska framsteg.
Nu, äntligen, har hon börjat förstå det där med skillnad på -springa-fort-rakt-fram- och -gå-i-form-på-volt-, när hon insåg att trädgårdshagen som min far skottat upp till ridbana var just en ridbana och att hon inte fick springa i 180km/h, så sänkte hon snällt huvudet och ställde sig åt rätt håll i hörnen och på volt! Helt fantastiskt! Detta speciellt med tanke på att hon inte gjort ett skit sedan jag var på clinic för Lena vadhonnuhette på Hällan den 27de November.. Hrm, insåg just hur lång tid det egentligen var, inte bra!
Åter till saken! Flisan hade tuggat fint på bettet, och inte ens hetsat upp sig så där onödigt mycket som hon brukar, det verkar som att hon har börjat känna sig till rätta och förstå vad som gäller när man gör vissa saker. I vanliga fall brukar hon vara dränkt i svett efter tjugo minuter, men nu
Jag har märkt skillnad på henne även i hagen, hon beter sig mer som en häst nu än när hon kom, och förra sommaren.
Det där alldagliga ledar-häst-lugnet har till slut infunnit sig i hennes ögon.

Nu mot staden för att köpa minnen till far och plocka upp mor på vägen mot butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar