måndag 20 februari 2012

Latmask.

Kom på mig själv med att glömma bort att göra inlägg igår, så det blir idag istället.

Röros, Mysli & Trixi.
Som vanligt blev det att fara ut med dessa tre russin på deras vanliga söndagstur.
Min kusin, som nu är drygt.. 10-11? I vilket fall som helst kommer hon hit och rider på söndagar, hon har nu ridit i kanske ett halvår, jag har inte så bra koll på det där, kanske är ett år till och med.. Hon började iaf rida här när det var snö ute, och Mimmi var inte hemma heller.
Till saken!
Russinen skötte sig exemplariskt. Röros har börjat förstå det där med att trava snabbare istället för att galoppera när hon försöker hänga med Trixi, och Mysli lullade på som vanligt i sitt söndags-promenad-tempo. Lite lustigt är det ju hur snäll Mysli är när Terese rider, hon skyggar inte ens för omkullblåsta soptunnor! Trixi däremot blev rädd för något redan i första nedförsbacken mot byn, och trippade sedan på tårna resten av vägen. Lite lätt explosiv ponny.

Efter denna ridtur tog vi in QP, fyraåringen som åtminstone kan gå snällt i koppel, och friserade naglarna på henne. Jag tog mig även tid att kamma igenom hennes hårsvall också, och mäta henne lite oseriöst, maxad är hon i.a.f, ca. 106cm över havet.

Sedan släpade jag in Månflisa och passade på att träna lite fjante-gå-fint på ridbanan medan det fortfarande var så fint väder. Hade egentligen tänkt ta ut henne även idag, men var helt slut när jag kom hem så det blev inte riktigt som planerat. Det står tömkörning på schemat för denna dam, i vilket fall som helst. Om det nu blir i morgon eller någon annan dag, det vette tusan, men så snart som möjligt. Det är inte alltid så roligt att ha hela nordisen i handen, hon som gick så fint i förrgår.. Jaja, man variation och påminnelse är nyttigt!

Mot sängen och vidare, auf wiederzehn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar